A-listen
A-LISTEN
Efter B-listen, er jeg nu klar med A-listen. Det skal nu handle om A-vitaminer.
A-vitaminer og hud er en god kombi, så er det sagt. A-vitamin er det absolutte mest virksomme anti-aging vitamin for huden… Så læs med her.
HVAD GØR A-VITAMIN GODT FOR?
- Vigtig for HUDEN, da A-vitamin stimulerer cellefornyelse og celleomsætning. (Ny hud = frisk hud)
- Vigtig for synet (Vigtig i øjets funktion -også på den lange bane i forhold til at begrænse udvikling af grå stær)
- Vigtig for fosterets udvikling
- Vigtig for immunsystemet
A-vitaminer i din hverdag
A-Vitamin (findes i forskellige former som retinoider og beta-carotener)
Retinoider: TÆNK GODE PROTEINKILDER : Bøf, æg, rejer, ost
Beta-carotener: TÆNK STÆRKE FARVER : Sød kartoffel, gulerod, rødbede, græskar, græskarkerner, spinat, squash, mango, cantaloupemelon.
HUSK: Det er nærmest umuligt at overspise sig til overdosis af A-vitamin. Men det kan være skadelig på ens knogler og lever at indtage for høje doser A-vitamin som tilskud på pilleform. Derfor .. spis almindelig mad! Og spar penge på kosttilskud:-) Man kan ikke spise for mange a vitaminer (beta-carotener) gennem frugt og grønt.
A-VITAMIN i cremer: Kan absolut anbefales. Dog er receptpligtige A vitamin cremer de mest effektive.
DU FÅR HER MIN EGEN ANTIAGE SALAT, DER INDEHOLDER EN MASSE A-VITAMINER…
Til 2-3 portioner anvender du:
1 økologisk appelsin: Kødet skæres i helt tynde skiver
1 økologisk citron: Saften presses og lidt af skallen rives fint
1 økologisk æble: Skæres i to halve: Den ene halve rives, den anden skæres i små tern
2 økologiske gulerødder: Rives eller skæres i tynde skiver / ?julienne?
1 passende stykke økologisk rødkål eller rødbeder: Rives eller snittes i tynde strimler
2 økologiske jordskokker: Skæres i tynde skiver / ?julienne?.
10-15 økologiske mandler eller valnødder, hakkes.
1 tsk økologisk kanel
1-2 tsk god hvidvinseddike
1 spsk økologisk oliven/valnødde/solsikkeolie
Du forbereder alle ingrediensrerne som anført og blander dem sammen.
Salaten kan holde sig længe i køleskabet, og smagen bliver kun bedre af at trække lidt.
Ingen kommentarer endnu