ADVENTSGAVE TIL DIG!

KAN MAN FÅ FUGT PÅ FLASKE?

21934_fillers_cut_0221934_fillers_cut_02

Det er blevet vinter, men det bidder ikke helt i kinderne af kulde og frost endnu… men alligevel bliver huden udfordret i det kolde vejr. Og det er særligt FUGTEN i huden, der forsvinder, når det er koldt.

Det betyder at huden bliver tør… åh hulk, snøft.

Men du kan heldigvis gøre noget ved det.

…Kunne man dog bare få fugt på bare een flaske, og så var problemet løst, men det er lidt mere nuanceret.

DEN DAGLIGE RUTINE

Husk SMÅ JUSTERINGER kan gøre en forskel over tid

  1. Spiser du nok fedt? Hvis ikke, er det nu, du fx kan begynde at tilføre lidt mandel/hørfrø/avokadoolie i din smoothie (1 spsk), spise lidt nødder på din yoghurt, have lidt nødder i tasken som mellemmåltid (spis 10-15 stk) eller tage tilskud af fiskeolie-kapsler (min. 2 stk). Eller lav en dressing af skyr, persille, mandler, lidt citron, salt og pebber.
  2. Anvende en god fugtgivende serum hver morgen/aften, der supplerer din ansigtscreme. Eller en fin ansigtsolie, der ikke tilstopper din hud. Olien holder på fugten i huden, og virker som en ekstra barriere, der gør din hud modstandsdygtig i kulden.
  3. Husker at fjerne makeup om aftenen, så din hud kan ånde og reparere sig selv om natten -og ikke vågner op med tør hud. Makeup rester og frisk hud rimer ligesom ikke vel…
  4. Hvis du synes, din hud er tør allerede om eftermiddagen, så kan du smøre mere dagcreme på! Cremer er ikke kun til “morgen” eller “aften”. Cremer kan bruges ligeså ofte, du har brug for dem! Lad dig ikke begrænse af  navne som “natcreme” -du kan sagtens bruge en natcreme om eftermiddagen ;-).
  5. Sige ja tak til en salat med avokado og laks/frisk tun til frokost! Hvis du ikke kan lide fisk, så bare avokadosalat.. Din hud vil takke dig i dagevis, hvis du dropper kylling og kalkun i en periode og erstatter med laks og avokado.

Læs om sund kost og hud her

Læs mere om hudpleje her 

DEN UGENTLIGE RUTINE

Det er en god idé er scrubbe din hud med en mild exfoliering eller anvende en fugtmaske fx hver søndag, hvor du forhåbentlig har et ekstra minut til dig selv. Jo flere af de tørre hudceller, du kan hjælpe din hud af med, des mere jævn overflade får huden, hvilket giver en smukkere “jævn overflade” og udstråling i huden.

2014-07-06 17.49.08

THAT LITTLE EXTRA….

Uha, har du mulighed… så er dybdegående behandlinger som microneedling eller peeling virkelig noget, der kan mærkes, når det kommer til “ny overflade” på huden. Dybdegående behandlinger tvinger huden til at forny sig selv samt at danne nye fugtbindende molekyler..det vil sige mere fugt og mere glød.

Hemmeligheden er altså at du både tænker næring indefra (det var det med fedt, avokado og laks) samt fugt udefra med hudpleje..

Læs mere om peeling her

Læs mere om microneedling her

 

2014-01-07 18.43.42

Skriv en kommentar

  • Louise

    Hej Marie Louise
    Tak for en spændende blog.
    Kunne du ikke belyse emnet koreansk hudpleje og fortælle lidt om, hvad din holdning/erfaring er med dette?

    På forhånd tak:)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • drsperling

      Kære Louise
      Selvtak! Dejligt du læser med!
      Har ikke selv erfaring med koreansk hudpleje, men jeg vil gerne undersøge det og tage op.
      🙂 Kh ML

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ADVENTSGAVE TIL DIG!