JULE-SKYR.. antiage fra morgenstunden
December-morgenmad
Julekager er ikke min stærke side, men jeg er virkelig god til kanel i mad.. og ikke mindst her i december, hvor kombinationen med frugt som æble og appelsin er helt sublim…. Så her kommer en af mine favorit opskrifter til din december-morgenmad.
Fordele ved denne morgenmad:
Den smager godt!!
Den mætter
Den tilfører dig en god fordeling af protein, kulhydrat og sunde fedtstoffer samt vitaminer, mineraler og plantestoffer … Allerede inden du skal ud af døren om morgenen
Den tager max halvandet minut at mixe sammen.
Skyr med æble, appelsin og chia-mandel-granatæblekerne-kanel-drys
2 1/2 dl skyr
1 tsk chiafrø (kan købes i Helsekost/Føtex)
1 spsk mandler
1 knsp stødt kanel + evt lidt vanillekorn
1/2 æble
1/2 økologisk appelsin
1 tsk granatæblekerner (tørrede)
Det er nemt, sådan gør du
Riv æblet eller skær det i små tern
Rør skyren med saft af appelsinen
Hak mandlerne
Top skyren med æble og detefter med mandler + chia-granatæblekerne-kanel-drysset
Ekstra -ekstra: Kan suppleres med 2 spsk havregryn + 1 spsk protein pulver ..
God dag,
Dr. Sperling
Lækker julemorgenmad Dr. Sperling, tak for de gode inputs her på bloggen.
Foretrækker chiafrøene som Dr. Sperling; knastørre ovenpå min skyr. De får en særdeles U-be-HA-ge-lig konsistens, når de bliver udblødt først.
Den der med chiagrød=chiafrø udblødt i mandelmælk er så moderbe og sikkert superduper sundt, men det har bare en totalt nederen konsistens.
Det er udokumenteret at påstå at den ene måde at spise dem på er sundere end den anden. Men ja chiafrø suger væde til sig og svulmer op så et karsefrø, må blive svært misundeligt. Derfor skal man huske at drikke rigeligt, men hov det skal man jo i forvejen, 2 liter om dagen og mere, når man træner.