Og konkurrencen fortsætter....

JULE-SKYR.. antiage fra morgenstunden

imageimage

December-morgenmad

Julekager er ikke min stærke side, men jeg er virkelig god til kanel i mad.. og ikke mindst her i december, hvor kombinationen med frugt som æble og appelsin  er helt sublim…. Så her kommer en af mine favorit opskrifter til din december-morgenmad.

Fordele ved denne morgenmad:

Den smager godt!!

Den mætter

Den tilfører dig en god fordeling af protein, kulhydrat og sunde fedtstoffer samt vitaminer, mineraler og plantestoffer … Allerede inden du skal ud af døren om morgenen

Den tager max halvandet minut at mixe sammen.

Skyr med æble, appelsin og chia-mandel-granatæblekerne-kanel-drys 

2 1/2 dl skyr
1 tsk chiafrø  (kan købes i Helsekost/Føtex)
1 spsk mandler
1 knsp stødt kanel + evt lidt vanillekorn
1/2  æble
1/2 økologisk appelsin
1 tsk granatæblekerner (tørrede)

Det er nemt, sådan gør du

Riv æblet eller skær det i små tern

Rør skyren med saft af appelsinen

Hak mandlerne

Top skyren med æble og detefter med mandler + chia-granatæblekerne-kanel-drysset

Ekstra -ekstra: Kan suppleres med 2 spsk havregryn + 1 spsk protein pulver ..

image

God dag,

Dr. Sperling

Skriv en kommentar

  • Louise G

    Lækker julemorgenmad Dr. Sperling, tak for de gode inputs her på bloggen.
    Foretrækker chiafrøene som Dr. Sperling; knastørre ovenpå min skyr. De får en særdeles U-be-HA-ge-lig konsistens, når de bliver udblødt først.
    Den der med chiagrød=chiafrø udblødt i mandelmælk er så moderbe og sikkert superduper sundt, men det har bare en totalt nederen konsistens.
    Det er udokumenteret at påstå at den ene måde at spise dem på er sundere end den anden. Men ja chiafrø suger væde til sig og svulmer op så et karsefrø, må blive svært misundeligt. Derfor skal man huske at drikke rigeligt, men hov det skal man jo i forvejen, 2 liter om dagen og mere, når man træner.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • drsperling

      YES LOUISE, de sprøde chiafrø giver nemlig knas i morgenmaden! YUM -og er ikke “honningristet-usund” 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Denrigtigefrb

    Hej dr. Det er nogenlunde hvad jeg gør (se fotoet på Instagram ) DOG bruger jeg skyr med vanille, som så er kunstigt sødet. Har stadig behov for det. Chiafrøene lægger jeg i vand nogen tid inden, så de danner en slags gel, omkring. Lille smule ‘kvalm’ konsistens. Men skulle være det sundeste. Lyder dejligt med kanel. Det skal prøves. Tak for de gode forslag, også den sidst med spinat.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • drsperling

      🙂 Lyder godt! Må prøve at bløde chia-frøene op! og vil anbefale du prøver alm. skyr med vanillekorn -ikke vanillesukker…
      OG selvtak! Dejligt du læser med og bliver inspireret! 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Og konkurrencen fortsætter....