VIND en FACE SCRUB!

JUICEKUR ELLER BARE JUICE?

IMG_2875IMG_2875

BLIVER MAN SUND AF EN 3 DAGES JUICE KUR?

JUICE-KURE er blevet meget populære de seneste par år. Det er godt for sundheden, men er det nok at detoxe 3 dage for at BLIVE sund?  Well, det er jo lidt afhængig af hvordan man ser på sundhed. Jeg er mest til “på den lange bane” og “det store perspektiv”. Altså, hellere 1 juice om ugen hele året, end “quick-fix” 3 dages juice-kure januar og juli.  Kroppen er nemlig afhængig af din omsorg året rundt!

Det handler om at få kroppens celler til at køre på den bedste benzin. Det betyder for de fleste en varieret kost, lidt af mange forskellige ting. Spiser man for ensporet a la “jeg er på æg- og ananas-kur”, misser man mange vigtige næringsstoffer fra andre madvarer.

Mange har også en forestilling om, at det er sundt med “faste-kure” på juice… det er absolut ligeså sundt at spise dig igennem en “kur”.

ANTIAGE GENNEM MADEN

I forhold til anti-aging, er det en fordel at spise levende mad. Dvs mad, du ved, hvordan er tilberedt, og hvor du stadig kan se, HVAD, du spiser. Til sammenligning: Hvor er nødderne i Nutella?

PLANTESTOFFER I LEVENDE MAD

Der findes et hav af plantestoffer, du skal være opmærksom på. Det er phytokemikalier, som er naturlige stoffer, der virker anti-aging. De findes i frugt, nødder, planteolier og grøntsager beskytter planterne mod fjender i naturen. De giver også smag, duft, farve og krydderi. Phytokemikalier er dét, der giver blommer den dybe lilla farve og broccoli pladsen som en af verdens sundeste fødevarer med op imod 10.000 forskellige biologisk aktive stoffer.

Det kan være svært nogle gange at finde inspiration til variationen i at spise nok sund mad. Jeg plejer anbefaler “5 farve- modellen”, hvor du simpelthen bare tænker at du skal spise mindst 5 forskellige farver i din mad hver dag. På den måde kommer du nemt rundt i planteriget!

 

Se her:

Lad dig guide af farver, og spis eller drik minimum 5 farver om dagen, Her er eksempler på 5 farver og 25 forskellige muligheder.

FARVEN FRUGT OG GRØNTSAGER
GRØN Spinat, broccoli, grønkål, persille, squash
ORANGE Gulerod, papaya, appelsin, canthaloupe melon, mango
GUL Citron, grapefrugt, banan, æble, majs
RØD Tomat, peberfrugt, granatæble, hindbær, rødbede
LILLA Aubergine, blomme, figen, brombær, kirsebær

 

FORDELE VED AT SPISE ANTI-AGING (levende) MAD

Giver mere energi og bedre udstråling

Giver ung og sund hud i balance

Mere indre sundhed og øget modstandsdygtighed mod fysisk og psykisk stress

Fundament for at undgå livsstilssygdomme

Bedre beskyttelse mod solens skadelige ultraviolette stråler i huden

 

HVOR MEGET SKAL JEG SPISE?

Som udgangspunkt, så prøv hver dag at nå, hvad der svarer til indholdet i nedestående juice. I denne juice, når du hele vejen omkring med over 5 farver… Det er nemt med frisk juice, da du får så ufattelig meget næring komprimeret i eet glas! 🙂

ENJOY

1 appelsin

4 gulerødder

1 rødbede

1 rød peberfrugt

1 æble

1 pære

1  citron eller lime

25-50 g økologisk ingefær

Anvend gerne økologiske varer, og skær stykkerne ud, så de passer i din juicer. Juice hele molivitten. Tilsæt evt lidt isterninger, juice skal være koldt 🙂

 

God mandag!

Dr. Sperling

Denne flaske synes jeg var ret sjov… At juice skulle være bedre end kosmetisk kirurgi…. hmm…;-) Hvad med en kombi:-)

IMG_3913

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

VIND en FACE SCRUB!