Boost din mandag med 5 farver

Japansk lifting eller Botox?

img_4161img_4161

Rynker i ansigtet viser sig hos de fleste sidst i 20-erne, og sætter sig mere og mere fast i 30- og 40-erne.

Spørgsmålet er så, om man er ligeglad -eller om man ønsker at gøre noget ved rynkerne.

Hvis du vil gøre noget:

Tager man udgangspunkt i f.eks panderynker, så er Botox den mest effektive behandling til at mildne eller fjerne dem. Hos nogle mennesker, er det en fordel at supplere Botox behandlingen med filler, hvis rynkerne fra start har været meget dybe, fx mellem øjenbrynene.

Man man også behandling fine linjer med laser eller microneedling. Eller anvende A-vitamin cremer i medicinsk dosis.

Japansk lifting vs Botox

Jeg har patienter, der har prøvet eller læst om “japansk lifting” for at fjerne rynker. Japansk lifting foregår ved hjælp af særlig stimulation af bindevævet og huden via massageteknikker og metoder i stil med zoneterapi.

Min erfaring er, at intet slår effekten af Botox. Ærlig talt,  har jeg slet ikke kunne se resultaterne efter “japansk rynkebehandling”. Men måske jeg ikke har mødt nok personer, der har prøvet det. -Eller også har forventningerne til Japansk lifting været for høje.

Hvad er Botox egentlig?

Botox  er et medicin, og derfor kun må ordineres af speciallæger indenfor plastikkirurgi, dermatologi og neurologi. Botox består af molekyler, der binder til områder i musklerne, der gør, at de ikke kan trække sig så meget sammen, som før.  Høj dosis: Lammelse, mellemdosis: Afslapning, lille dosis: Afspænding. Da behandlingen er dosis-afhængig kan man derfor altid tilpasse den til den enkelte. “One size fits all” gælder ikke her. Når molekylerne er nedbrudt, udskilles de gennem nyrerne, og forsvinder fra kroppen. Man kan ikke “ophobe” Botox i kroppen. Når Botoxen er udskilt, virker behandlingen ikke mere. Botox påvirker kun de områder, hvor behandlingen gives.

Aesthetica_Behandling87001

Hvor længe holder Botox?

3-4 måneder, men op til 6 måneder ved gentagne behandlinger over tid, da man bliver bedre til at slappe af i de muskler, der behandles. Botox er IKKE permanent.

Hvornår ser man resultatet?

Efter 3-7 dage kommer resultatet, der altså er mest effektfuld i de første 4-6 uger. Derefter aftager effekten gradvis frem til der er gået 3-4 måneder. Et resultat af Botox er derved “dynamisk”, og ikke ens over hele perioden (med mindre man genbehandler efter kort tid).

LESS is MORE

“Jeg vil ikke ligne en Hollywood frue” og  “Jeg vil ikke ligne Linse”. Det er to helt klassiske bekymringer mange patienter har før de skal have Botox (eller filler) for første gang.

Og jeg er enig: Mere behandling er ikke nødvendigvis bedre. Det er ikke pænt at se “behandlet ud”. Det kunstige er ikke smukt, og giver en unaturlighed til personen, der ofte ikke klæder dem. Ved at “underbehandle” eller behandle lige tilpas, kan man opnå resultater hvor andre mennesker blot vil kommentere “hvor ser du godt ud i dag” eller “du ser frisk ud”.

Jeg er selv tilhænger af det naturlige look, og mange spørger mig ofte, om det ikke er svært ikke at gå all in, nu hvor jeg er plastikkirurg. Men mit svar er altid: “Nej, det er ikke svært, da jeg ikke synes “all in” er pænt”.

Dr. Sperling

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Boost din mandag med 5 farver