Behandlingen jeg vender tilbage til igen og igen

Må gravide få Botox og fillers?

Close-up female face with a big wrinkles on her forehead - isolated on white

Gravid og Antiage?

Een ting er sikkert: Når kvinder er gravide, stiger de kvindelige kønshormoner, hvilket er nødvendigt for at barnet kan udvikles og kvinden kan holde på fosteret i livmoderen.

Men østrogener påvirker også huden, og mange gravide får en rigtig smuk hud under graviditeten. Man taler om “the pregnant glow” i huden.

Østrogen styrker huden, mindsker rynker og holder hudens fugtniveau i balance. Det er også derfor at mange kvinder i menopausen føler “de pludselig ser meget trætte ud” (fordi østrogen-indholdet i kroppen falder).

Men på trods af masser østrogen i kroppen under graviditeten, fixer østrogen jo ikke alt.

Hvad må gravide, når de gerne vil forkæle huden?

Almindelige kosmetiske hudplejeprodukter har meget lav koncentration af aktive stoffer, og kan således anvendes uden bekymring. Derimod må gravide ikke anvende medicinske doser af fx A-vitamin mod bumser (inkl Ruacutan, som er A-vitamin i pileform.) Gravide skal også undgå antibiotika-piller mod bumser (så som Tetracyklin).

Gravide må gerne gå til almindelige ansigtsbehandlinger og milde peelinger. Meget dybe peelinger som phenol peeling og TCA i høj koncentration skal undgåes.

Mange spørger til Botox og filler behandlinger. Svaret er, at man ikke ved, om det kan skade fosteret. Der er ikke lavet undersøgelser, da det på sin vis er uetisk at lade den gravide løbe en potentiel risiko i sådan en undersøgelse. Derfor er Sundhedsstyrrelsens anbefaling, at gravide ikke får Botox og filler under graviditeten og i ammeperiode.

Botox og filler påvirker ikke evnen til at blive gravid, og kan derfor sagtens fås lige op til en planlagt graviditet.

Andre gode råd

Brug kvalitetsmakeup, gerne mineralpudder. God makeup plejer hud i stedet for at udtørre den. Brug naturlig selvbruner i form af gulerødder! Et glas friskpresset gulerodsjuice flere gange om ugen giver huden naturlige farvestoffer og smuk sommerglød. Jeg har selv en juicepresser, jeg bruger minimum hver anden dag. (Presser gulerødder, ingefær, æble og citron).

Husk altid at vaske ansigtet om aftenen. Du giver huden mulighed for at ånde og restituere om natten. Makeup rester og snavs dehydrerer huden om natten.

Brug gerne serum med fugt og en fed natcreme. Der er intet som det at være veludhvilet. Gælder også huden!

Og husk den mad, du spiser også påvirker din hud, lige meget om du er gravid / ikke gravid.

Nyd din graviditet! (Er selv i 21. uge nu, og har det fantastisk)

 

God dag,

Dr. Sperling

 

 

3 kommentarer

 • Kamilla

  Tusind tak -det lettede meget😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kamilla

  Hej
  Stort tillykke med graviditeten.
  Jeg står også med en positiv graviditetstest – graviditeten var ikke planlagt. Scanningen viser, at jeg er i uge 18 – problemet er dog imidlertid, at jeg for 2 uger siden (altså før jeg vidste, at jeg var gravid), fik en BOTOX behandling.

  Hvordan skal jeg forholde mig til det?
  Har jeg mon skadet mit barn?

  Håber du har tid til at svare, da jeg er meget bekymret.
  Venligste hilsner
  Kamilla

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • drsperling

   Hej Kamilla

   Mange tak og I lige måde:-)
   Du kan ikke gøre noget ved, du har fået botox, mens du er gravid, da det ikke kan fjernes. Men det forsvinder jo igen, og tror ikke det påvirker din graviditet. Men der findes ingen forskning, der har undersøgt det. Tror du skal prøve glemme det, og nyde din graviditet.

   Kh Dr. Sperling

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Behandlingen jeg vender tilbage til igen og igen