Er det bedst at blive opereret sommer eller vinter?

Runde eller dråbeformede implantater?

round-and-anatomical-impantsHvad er forskellen på runde og dråbeformede (anatomiske) implantater?

Står du overfor en brystforstørrende operation, og ved ikke hvilke typer implantater, du skal vælge?

Brystimplantater findes både i en rund og en dråbeformet (anatomisk) form. Forskellen ud over formen, på de to typer, er, at de dråbeformede implantater indeholder fastere silikone end de runde.

I Amalieklinikken anvender vi det mærke, der der Mentor Implantater. Deres runde implantater findes i to forskellige fastheder, som kaldes cohesive I (som er meget blødt) og cohesive II (som er fastere). Generelt gælder det at jo blødere et implantat er jo lettere går det i stykker, cohesive I har derfor en kortere holdbarhed end runde cohesive II. Dråbeformede implantater er de mest faste, og betegnes cohesive III.

Vi anbefaler at man skifter cohesive I implantater efter 10 år, mens man ikke behøver at skifte de fastere implantater før man har haft dem i mindst 20-25 år.  En ulempe ved de anatomiske implantater sammenlignet med de runde er, at de kan rotere, dette vil kræve en ekstra operation.  Hos os er risikoen for at de anatomiske implantater rotere ca. ½%.

Hvad er fordelen ved dråbeformede implantater?

Fordelen ved de dråbeformede implantater er at de har en mindre risiko for at gå i stykker på grund fastheden. Den dråbeformede facon findes i mange forskellige højder og bredder, samt forskellige projektioner (“strut”), som betyder, at man nærmest kan skræddersy brystet på en helt anden måde end det, der er muligt med runde implantater. Mange kvinder, der har født børn, vælger dråbeformede implantater, fordi de giver et løft særligt nedadtil på brystet, som ofte hænger efter amning.

Hvad er fordelen ved runde implantater?

Kvinder der har et normalt formet bryst uden noget større overhæng kan i de fleste tilfælde opnå et smukt resultat med runde implantater, men man skal være opmærksom på at hvis man ønsker en stor forstørrelse og vælger runde implantater med høj profil, vil man få relativt meget fylde opadtil og dermed også et noget kunstigt look, dette er der jo nogen der ønsker og så er det helt klart bedst med runde implantater.

Eksempel på dråbeformede implantater (kvinder, der har født 3 børn, 485 ml dråbeformet)

bfo-ad1-300x224 bfo-ad2-300x224

Eksempel på runde implantater (275 ml, moderat profil)

bfo-ff1-300x224 bfo-ff2-300x224-1

Dr. Sperling

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er det bedst at blive opereret sommer eller vinter?