3. maj blev jeg mor!

Er cellulite din egen skyld?

98c223561ef24dd28735a7260920b5c9

I høj grad nej!

Appelsinhud er nærmest uundgåeligt.

Det er svært at give den præcise opskrift på, hvordan du bedst undgår at udvikle appelsinhud, men her kommer lidt forklaringer og gode råd.

Appelsinhud (cellulite) rent faktisk er noget, der rammer de fleste kvinder (og nogle mænd) før eller siden (Er du i tvivl… så prøv bare at google “celebrities and cellulitis” -selv topmodeller udvikler de små buler på lårene).

Hvorfor opstår appelsinhud?

Appelsinhud opstår, når fedtet på fx lår og mave “kvælder ud” af det bindevævs-skelet, det ligger i. Derved opstår små “brosten-lignende” buler i huden, der får den til at se ujævn ud.

Appelsinhuden kommer snigende i takt med at bindevævs-skelettet bliver svagere, som tiden går -men kan også komme som led i overvægt eller væskeophobning i huden.

 

How to Fight it!

 • Først og fremmest: Ingen cremer kan fjerne appelsinhuden. Der er simpelthen for langt ned fra hudens overflade til det lag, hvor appelsinhuden ligger. Sagt med andre ord: Cremen fordamper længe inden, den eventuelt skulle trænge helt ned i dybden og virke. Øv!
 • Selvom slanke mennesker også udvikler appelsinhud, så stiger sandsynligheden, hvis du er overvægtig. Så gør, hvad du kan for at holde dig i fysisk form (powerwalk, løb, svømning.. gør det, du synes er sjovt!)
 • Undgå væskeophobning i kroppen ved at begrænse dit salt-indtag. Spis max 2400 mg salt om dagen. Der er utrolig meget salt i forarbejdede fødevare. Ketchup, færdigretter, pastasauce, salatdressing, chips, pizza etc. indeholder meget salt, og du kommer nemt op på 700 mg salt i et enkelt lille brev af en minestrone-suppe. Uanset hvad, er det godt at balancere dit salt-indtag med mad, der indeholder meget kalium og magnesium som broccoli, spinat og bananer.

Og kom…på med træningstøjet…! Er selv klar til træning her.. i blå løbesko, pink shorts.. og lidt cellulite på lårerne;-)

 

IMG_5822

Dr. Sperling

11 kommentarer

 • Eva Victoria

  Hej, hvor finder du belæg for det med salt indholdet? Salt er bestemt ikke skadeligt- tværtimod. Der findes ikke et eneste studie i verden der kan/eller beviser salt er skadeligt. Jeg vil anbefale dig at læse “the salt fix”. Kh eva

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dr Sperling

   Hejsa
   Det er klart at osmose (salt /sukker overskud) vil give mere væskeophobning i kroppen. Siger på ingen måde at salt er “skadeligt”
   Mvh

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Jeg trænger til at få strammet den nederste del af ansigtet lidt op.Efter at have set nogle youtube indslag med dermatolog Yael Adler fra Berlin, der bl.a. siger at radiofrekvens-terapi strammer huden op, har jeg overvejet den behandling. Er der en klinik du kan anbefale (jeg bor i Midtjylland) eller en bestemt type radiofrekvens-terapi du kan anbefale? Eller er der noget der er bedre til at stramme mere op omkring den nederste del af ansigtet? På forhånd tak fra Anna:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • drsperling

   Hejsa

   Det afhænger helt af din alder og udseende hvilke behandling, du egner dig til. Vil som udgangspunkt ikke anbeflae radiofrekvens, da resultaterne er sparsomme.
   Den bedste måde at stramme nedre ansigt op er ofte ved af løfte det med kirurgi ( for folk på 50+ )
   Ellers finder der andre metoder hvor man fjerne fedt under hagen, eller giver bedre kontur med filler og botox
   Mvh dr Sperling

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lotta

  Hejsa tak for svar👍🌞 så vil jeg kigge forbi jer her til efteråret forsat god sommer🌞🌞🌞🌻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lotta

  Hej🙂 vil høre om du kan hjælpe har en grov kreppet hud har tænkt på at få en peeling eller den behandling med nåle dermaroller men er lidt i tvivl hvad er forskellen på disse behandlinger er. jeg over 50 år🙂 hilsen lotta🌻

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • drsperling

   hejsa
   Jeg vil helt sikkert starte med en peeling, hvis jeg var dig. Den hjælper med at komme af med noget af det kreppede udseende i overfladen. Senere kan du gå over til Dermaroller. Vigtigt at peelingen er relativ stærk i sin koncentration, da din huden er 50 +.
   I Amalieklinikken har vi peelinger af forskellige styrker.
   Mvh
   Dr. Sperling

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Hvad er din holdning til/erfaring med laser liposuction – det skulle eftersigende have en gavnlig effekt på appelsinhud.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • drsperling

   Hej Tina
   Der findes mange typer laser-liposuction, og har ikke selv erfaring med det. Det er et broget marked, og svært at hitte redde i, om det virkelig giver en god og tilfredsstillende effekt i forhold til pris. Der er helt sikkert nogle laser-liposuction, der kan give gode resultater. MEN: ALLE former for fedtsugninger er en kunst, og det er faktisk et af de indgreb, hvor der laves flest korrektioner efterfølgende. Det skyldes, at suger man for meget / behandler for meget, opstår der uregelmæssigheder i huden (Små buler). Det er dog primært, når man suger på klasiisk vis (altså kanyle under huden). Dog ser man flere og flere tilfælde med komplikationer ved nyere typer liposuction (som diverse laser liposuction, cool sculptering etc). Man skal have særdeles meget resepekt for alle former for liposuction, da man er inde og omforme kroppens siloutte/kontur. Det er utrolig vigtigt, at huden forbliver jævn selvom man fjerne noget af underlaget.
   Søg altid en erfaren behandler.
   God weekend:-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line Carlsen

  Hej Dr. Sperling 🙂

  Hvad er din mening om body wraps som et led i bekæmpelsen af appelsinhud? Er det spild af penge, eller er det faktisk det værd?

  Jeg træner næsten hver dag, både styrketræning og konditionstræning, jeg spiser sundt og jeg er ikke i nærheden af at være overvægtig, men alligevel kæmper jeg med appelsinhud på bagdelen og lårene, selvom jeg knap nok kan få fat i noget der minder om en delle på baglårene! Jeg har prøvet alt af cremer og tørbørstning, men intet hjælper..

  Så har du erfaring med body wraps? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • drsperling

   Hej Line

   Der kan du bare se.. som jeg skriver i bloggen: ALLE kan få appelsinhud, selv slanke mennesker, der lever sundt. Bodywraps vil heller ikke hjælpe.. da problemet sidder dybere i huden. Body wraps kan IKKE ændre på strukturen i underhuden og fedtet, der giver problemet… så brug ikke for mange penge på det.. med mindre du synes det giver dig velvære, og du har råd til det:-)

   Kh Dr. Sperling

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3. maj blev jeg mor!