10 hurtige om BOTOX

Er det Stephanie Stars egen skyld hun fik det look?

 

Lige nu kører der en serie på DR3 med titlen “Plastikdronningen siger farvel” , der handler om Stephanie Star, der befinder sig i en transformation. Hun vil gå fra at være “plastikdronning” til at være sig selv UDEN makeup, uden fokus på udseende, uden extensions, negle, Botox, filler. Hun ønsker sig mindre bryster og lader håret gro alle steder. Hun vil være et bedre forbillede for sin datter, hun vil have fokus på andet end sit kunstige udseende.

Det er en hård nyser for hende. Se programmerne, indtil videre er der 2 afsnit ude.

Hun ser “lavet ud”

Der er jo absolut ingen tvivl om, at Stephanie er overbehandlet. Hun er “behandlet” ud, hendes ansigt er ude af balance og hendes bryster meget store.

Hun har fået Botox og filler gennem mange år, som hendes ansigt også bærer præg af. Særligt hendes filler behandlinger er over stregen, det ses tydeligt i læberne og omgivelser om munden. Der er ALT for meget produkt i. Læberne er totalt ude af proportioner og gør intet godt for hendes ansigt.

Det er hårde ord, men også ord, hun selv bruger. Hun siger selv, hun ligner en abe.

Pointen med dette indlæg er egentlig ikke at gøre Stephanie til skamme, men nærmere de sygeplejerske og læger, der har vejledt og behandlet hende gennem årene. Hvor blev den faglige stolthed af? Hvor blev æstetikken af? Hvor blev målet om at fremhæve det bedste i patienterne af?

Jeg er mildest talt ret rystet over, at der er behandlere, der har haft medansvar for at drive Stephanie så langt ude i torvene. Selvfølgelig har hun selv bedt om alle disse behandlinger. Men nogen burde have sagt stop. Der er altid to om et resultat. Patienten og den, der behandler. Man må som behandler guide sine patienter, så de kommer et bedre sted hen. Ikke overbehandle og forringe folks ansigter og kroppe. Jeg synes Stephanie er modig, at hun SELV siger stop nu. Og jeg håber, hendes historie får branchen til at kigge indad.

 

God aften

 

Dr. Sperling

 

4 kommentarer

 • Yasmin

  Skal behandler og plastikkirurg begynd at have en tjek liste mht patient psykiske sårbarhed eller psykosociale helbred. Uden at være læge eller behandler så syntes jeg at psykologen hun henvender sig til rammer fuldstændig spot. Stephanie har tydeligvis altid haft udfordringer med hendes selvværd/ udseende. Der har også sikkert været en behandler eller 2 .der har givet hende afslag.. men det nemt at finde en ny der efterkommer ens ønske..
  Vil det ikke give mere mening at private behandler og alm praktiserende læge med samtykke af patient kunne videregive hinanden oplysninger eller noget helt 3’tredje .der gjorde at at behandler havde et bedre indsigt i sin patients Bio- psykosociale forhold?
  Jeg syntes debatten har åbnet op for “overbehandling” og ikke åbnet op for en diskussion omkring hvad kan vi gør bedre?
  Risikoen for overbehandling har altid været der, det ikke noget nyt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dr Sperling

   Tak for din kommentar.

   Jeg er ikke enig i at videregive info mellem egen læge og behandler. Det er lægens/sygeplejersken ansvar at vurdere den enkelte patient. Vi bruger masser af tid til forundersøgelsen til at vurdere den enkelte, både selve indikationen og helheden vedr psyke, socialt forholde etv. At nogle behandlere er dårligt uddannede til at gennemskue helheden og primært fokuserer på penge, er en anden sag.
   Jeg ligger netop op til, at behandlerne kigger indad og tager arbejdet mere seriøst, så de kan levere bedre resultater.
   🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bulle

  Jeg kendte hende ikke i forvejen, men syntes hun er helt vild modig. Og får helt ondt i maven over hendes overbehandling, for ingen tvivl om hun er en smuk kvinde. Så jeg hepper på hende hele vejen, i hele den process, hun har gang i. Så må vi håber der sidder behandler derude og følger med og tænker, nej der er virkelig ikke nødvendigt med så meget❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dr Sperling

   Ja, vigtig proces hun er i! Respekt for den ja:-))

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 hurtige om BOTOX