HEJ ALLE SAMMEN

Giv mig en #IWokeUpLikeThis-hud …nu!

1391103608_beyonce-4671391103608_beyonce-467

Uanset hvilken makeup du bruger, hvor meget blush og highlighter du lægger de rigtige steder.. er der intet der slår en naturlig smuk og sund hud.

But how?
Det hele starter med en solid beauty-morgen-rutine.

Hemmeligheden bag en sund og smuk hud er først og fremmest, at den er ren og gennemfugtet. Tørhed i huden giver et kedeligt skær, og får huden til at se rynket og uelastisk ud.
Så det første, du skal tænke på INDEN du gør dig klar til en ny dag.. er, at tjekke, om du også fik fjernet make-up`en dagen inden?
Hvis ikke: Så skal AL makeup af igen. Herefter skal du tænke på at fugte huden og ikke mindst.. beskytte den i mod solen.

Nogle hudtyper har brug for en fugtserum eller fugt-toner inden dagcremen (typisk når man er + 30 år).
Herefter kan du smøre en god dagcreme på huden, der indeholder solfaktor, dvs SPF 30-50.
SPF 30-50 lyder af meget, men det er det ikke. Ofte ender SPF-en som en 15-20 på huden, da man ikke får “mættet” huden tilstrækkeligt over alt med en SPF 30-50 (fx smører du et for tyndt lag på, eller når ud ikke alle kanter etc) Så: Rather go high than too low på solfaktoren!

Der findes et hav af skønne produkter på markedet? men her er mine bedste bud på hvordan du starter dagen med en picture-perfect-skin!

1) Rens af med en mild cleanser, der ikke udrører. Fx Mario Badescu Enzyme Cleanser ?med bla papaya extrakt og alfahydroxisyre, der forfrisker hudens overflade. Eller du kan bruge Apotektets renselotion.
Pointen er, at din hud skal være ren! Hellere al makeup af med et simpelt renseprodukt, end makeup-rester efter brug af et dyrt og avanceret produkt.

2) Fugt med en toner, der også kan fjerne evt rester af snavs i overfladen. Fx Mario Badescu Alpha Grapefruit Cleanser, der indeholder aloevera og tang.
Eller brug et lag serum, der giver lidt “puf”-effekt i huden, som fx LING dual moisture emulsion.

3) Sidste step, og meget vigtigt step: Dagcreme med SPF (solfaktor).
Hvis du ikke har SPF i din creme… så er brug af serum og diverse andre tiltag…næsten ligegyldige… lyder hårdt! I know, men der SKAL være SPF i din dagcreme, hvis du vil have en naturlig lækker hud. Gælder alle mennesker også hvis du er 20 år, vent ikke til du er blevet 40 og mange solskader allerede er sket.

Min egen favorit er Mario Badescu Oil Free Mositurizer SPF 30. Den er særlig god, da den ikke tilstopper ikke porerne -og man bliver IKKE hvid i huden af solfilteret..
IS Clinical laver også gode dagcremer med SPF i. Og Apoteket sælger også et stort udvalg.

.. og glem ikke dine læber… Læber uden tør “flager”  er prikken over i´et. Selv anvender jeg ganske almindelig vaseline. Den danner den perfekte base for lidt farve på læberne. Jeg bruger vaselinen lige efter badet, og inden jeg går ud af døren kan jeg så lægge lidt læbestift på.

7 kommentarer

 • Josefine Jensen

  Hej,
  Jeg faldt lige over din blog. Den er super fin. Jeg ved godt det her er et gammelt indlæg, men stadig relevant. Jeg vil høre, om man ikke kan bruge en dagcreme, og så til sidst, når dagecremen er absorberet så tilføje solfaktor? Mine yndlings dagcremer har nemlig typisk ikke SPF i.
  mvh. Josefine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • drsperling

   Hej Josefine

   Ja, jeg vil klart anbefale solcreme ovenpå din dagcreme:-) Eller blande de to cremer sammen, og putte dem på på een gang.

   Og tak, dejligt du følger med:-)

   Kh Dr Sperling

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Læs mere om hudpleje på daglig basis her […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Azra

   Hej, elsker dine indlæg 🙂
   Hvilke produkter ville du anbefale til gravide? Bruger Murad nu, men det er vist ikke det mest skånsomme produkt på markedet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] for HUDEN, da A-vitamin stimulerer cellefornyelse og celleomsætning. (Ny hud = frisk […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie skyhøj hvid

  Tak for de gode tips! 🙂 super fin blog du har dig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • drsperling

   Selvtak Sofie! Dejligt du kan lide bloggen..og kan love, at der kommer endnu flere gode råd og inspiration løbende:-)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HEJ ALLE SAMMEN