Bløde og smukke læber! Her er din guide

Kan æbleeddike fjerne mørke rander under øjnene?

IMG_9562IMG_9562

Svaret er nej…..

Jeg læste for et par måneder siden i et dameblad, at man kan fjerne mørke rander under øjnene ved at drikke mere vand og æbleeddike… Jeg er ikke helt enig….. Læs her hvorfor.

For at forstå, hvordan man fjerner mørke rander under øjnene, må man forstå, hvor de mørke rander opstår:

Den vigtigste forklaring på mørke rander under øjnene er, at vi med alderen mister fylde (fedt) omkring øjnene (og resten af ansigtet). Det betyder at blodkarrene bliver tydeligere gennem den tynde hud under øjnene, og derfor opstår den mørke skygge fra blodet. Desuden er nogle mennesker simpelthen bare født med mere tendens til mørke rander pga genetiske forhold.

For at løse dette problem, kan man behandle randerne med fedttransplantation eller hyaloronsyre-filler. Begge dele erstatter den tabte volumen, og mindsker derved randerne. Det vil sige, at der sker en genopbygning ?nedefra og op?. Derudover er det naturligvis altid vigtigt at fugte huden omkring øjnene, så huden ikke ser tør ud, og det er altid vigtigt at booste huden med næring indefra gennem du spiser og drikker.

Har man også meget løs hud under øjnene, kan et kirurgisk indgreb også blive nødvendigt.

Her er et eksempel på en kvinde, der er behandlet med en filler (med typen Belotero), hvor man kan se, hvordan det frisker looket op at mindske randerne/poserne.

IMG_0275

 

Skriv en kommentar

 • […] LÆS MERE HER […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Hvad kan man evt. Spise eller drikke, for at komme af med den mørke farve? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • drsperling

   Hej Mie

   Uha, godt spørgsmål! Det er meget svært at spise/drikke farven væk. I min bog “Antiage, træk 10 år fra din alder” har jeg lavet lister over fødevarer, der er særligt gode for huden, men du kan ikke fjerne farven under øjnene gennem kosten desværre. Hvis du generelt sørger for at spise minumum 5 forskellige farver frugt/grønt om dagen, så er du godt på vej til at give din hud en masse naturlige plantestoffer, den kan bruge til at holde sig frisk (inkl om øjnene).
   Fx: Orange : Gulerød eller appelsin, Grønt: Spinat/salat, agurk, avokado Pink: Granatæble, alm æble. hindbær. Lilla: Blomme eller aubergine Rød: Rød peber, jordbær, vandmelon
   Det er en god idé at blande salater, lave smoothie eller drikke frisk juice. På den måde får du nemt “all in one”. Og husk: Lidt er bedre end ingenting.
   God weekend:-)
   Ps. I min bog er der masser af opskrifter på anti-age mad.

   Kh Dr. Sperling

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bløde og smukke læber! Her er din guide