Kan æbleeddike fjerne mørke rander under øjnene?

GRØN te.. hudens mekaniker

IMG_9626IMG_9626

Jeg skrev i et tidligere indlæg, at grøn te er godt for huden.. og lovet at komme med en uddybende forklaring.

Den kommer her

Grøn te indeholder polyphenoler, der er utrolig sundhedsfremmende.. de har blandt andet disse fordele i huden:

  1. Grøn te dulmer irritation i huden (inflammationshæmmende)
  2. Grøn te giver naturligt UV-filter. Det vil sige, at du får et ekstra solfilter på huden indefra. Husk stadig at smøre dagcreme med SPF 30-50 udefra. Jo bedre UV filter huden har, des færrer solskader (sart overflade, pigmentforandringer, tørhed, rynker, slaphed)
  3. Grøn te kan virke lindrende på hudsygdommen pustuløs rocesea
  4. Grøn te menes at kunne øge elastinstyrken i huden ved at nedsætte aktiviteten af visse nedbrydende enzymer (mettaloproteinaser)
  5. Virker som antioxidant og hæmmer frie radikaler i at skade hudcellerne. Det betyder at huden bliver bedre til at reparere sig selv
Hvordan integrerer jeg grøn te i mine daglige rutiner?

Det bedste du kan gøre er at drikke den grønne te eller spise ekstrakt på kapsel/pulver form. Gerne minimum 300 mg dagligt. Det svarer til cirka 3-5 kopper om dagen…eller 1-2 kapsler… det lyder som meget at drikke… men lav en kande te, når du kan. Det er efterår nu -oplagt! Ellers drik MATCHA te, det er mere koncentreret.

Nogle cremer indeholder grøn te. Dog er de ikke af lige god kvalitet allesammen, da den grønne te kan miste sin biologiske virkning, når det forarbejdes i cremer.

Du kan også fryse grønte blade i isterninger og tilsætte dem i kold vand… der er mange måde er tilføre din krop de sunde polyphenoler. Jeg drikker selv helst MATCHA te.. mit yndlingssted i København er Sticks and Sushi i Borgergade, der serverer den bedste MATCHA… (som det ses på billedet).

Ps: I øvrigt er Granatæbler også rige på polyphenoler.. mere om det senere:-)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kan æbleeddike fjerne mørke rander under øjnene?