BOOST DIN JULEMORGEN!

TAG ANSVAR FOR DIN ATTITUDE TIL LIVET

FullSizeRender(6)FullSizeRender(6)

Et nyt år NÆRMER SIG

Jeg bliver altid lidt nostalgisk, når nytåret nærmer sig… tiden går jo.. livet er forgængeligt. I disse dage, hvor 2015 lapper mod enden, tænker jeg meget over, hvad året indeholdte. Det har været et berigende år for mig, fordi jeg har oplevet store sejre både personligt og fagligt.

TAKNEMMELIGHED OG POSITIV ATTITUDE

Jeg vil gerne fremhæve en særlig oplevelse jeg havde i 2015, som var min tur til Myanmar i januar.  Vi var en grupper kirurger og sygeplejersker på en frivillig mission til en lille bjergby, hvor vi opererede 52 børn for læbe-gane-spalter. Det var fattige børn, der var født i en verden uden muligheder for lægehjælp eller operationer, og som var stigmatiserede i det lokale samfund pga deres hareskår og ganespalter.

Vi knoklede alt, vi havde lært for at hjælpe så mange børn som muligt, mens vi var der. I primitive forhold, med 3 operationslejer på een stue og intet lys i loftet. Vi havde alt udstyr med hjemmefra, inklusivt lys -i form af pandelamper.  Men der var intet brok, ingen mure miner. Vi var der fordi vi ville, og vi gav alt, vi havde. Taknemmelighed var grundstemningen på denne mission. Både hos de familier, vi hjalp, og blandt læger og sygeplejersker for at stå “midt i mudderet” og have muligheden for at ændre børnenes liv.

Stemningen har præget mig, lige siden vi kom hjem. Jeg er dybt taknemmelig for mit liv, og at jeg fik muligheden for at være med til at hjælpe alle disse børn. Jeg gav 14 dage af mit liv til disse børn, og fik smil med hjem til de næste mange år.

VÆR DIN EGEN MENTOR, TAG ANSVAR

Mange venter på, at “der sker noget i deres liv”. Jeg mener, man i høj grad er med til selv at bestemme, om der skal ske noget. Vær din egen positive mentor. Når du vågner om morgenen, så vælg hvilken attitude, du møder verden med. Slip dit eget brok og negative attitude. Spørg dig selv: “For jeg noget ud af, at være negativ?” “Fordrer det noget gunstigt at brokke sig?”

Da vi stod i Myanmar ville det jo ikke hjælpe nogle eller noget, hvis vi brokkede os over forholdene på hospitalet, over at vi ikke kunne få “kaffe-pauser”, eller at vi svedte ned af ryggen i timevis i vores operationstøj.

Jeg siger ikke, livet er problemfrit. Men uden at skulle lyde som en “new age” frelser, vil jeg blot opfodre til, at du gør status på, hvor du gerne vil henad i 2016, og hvad du lærte i 2015.

Tag ansvar for hvilken person, du gerne vil være.  Væn dig selv til at stoppe op, og til at  guide dig  selv, når du mærker negative og destruktive tanker.

Vær bevidst om din attitude til livet: Slip dit indre brokke-hovede,  kig op, fremad, videre.

 

Godt nytår,

Dr. Sperling

 

Billeder fra turen.. Indflyvningen med bjergene, hospitalet, familierne, og min kollega og jeg.

FullSizeRender(2) FullSizeRender(4) 10897851_10155048386145277_730841762528214848_n IMG_2453 IMG_7421

 

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BOOST DIN JULEMORGEN!