Mini-guide i anti-aging hudpleje

Er det sundt at spise vitaminpiller?

imageimage

KOSTTILSKUD: The more, the merrier?

Må måske skuffe mange.. og lette andre;-) MEN: Svaret er NEJ. Jo flere kosttilskud, du tager, jo sundere bliver du ikke…..

Der findes en masse gamle dogmer, gamle vaner og ideér om, at en masse vitaminer og mineraler på pille-form gør dig sundere. Nogle tilskud kan anbefales, men absolut ikke alle.

Sagen er, at du gennem en sund og varieret kost får de fleste behov dækket, hvis du skruer op for god variation af RIGTIG MAD.. her taler vi om:

Grøntsager

Frugt/bær

Bønner

Kød

Fisk

Fjerkræ

Grove kornprodukter

Æg

Mælk/Ost

Nødder

Olier

Som du kan se, kræver det naturligvis, at du ikke lever at te-boller og cacaomælk.

Der kan være særlige årsager til, at man skal fokusere på enkelte ekstra tilskud, fx for syge mennesker, gravide og andre tilstande.

SPIS RIGTIG MAD

Hvorfor….?

  • Fordi “levende mad” giver flere fordele, da vitaminer og mineraler er pakket ind i kombinationer med diverse antioxidanter og phytokemikalier (plantestoffer), der giver et bedre optag af næringen i kroppen.
  • Du kan spare penge på diverse kosttilskud og i stedet bruge penge på friske grøntsager, frugter og   lækkert kød og fisk.
  • Det er svært at sige nej tak til friske juice  (= levende mad!)  Se bare disse friske juice serveret på Nimb Brasserie… Fennikel, rødbede, grape, ingefær og alverdens friske grøntsager … Friske juice stråler og smager af ægte energi. Mærk forskellen: Drik en frisk juice, eller spis en vitaminpille… hvad giver mest velvære og vitalitet i kroppen?
  • FullSizeRender(25)

MEN… Der er et men….

For mennesker, der lever på i de nordiske lande, hvor der er knap så meget sol, er det en fordel at supplere med D-vitamin tilskud. D-vitamin er “sol-vitaminet”, der dannes naturligt i huden ved eksponering til sollys. Da vi ikke har alt for mange sol-timer i Norden (og da solen jo giver andre skader i huden…), er det derfor en fordel at tage dette tilskud.

Derudover er det en fordel at tage tilskud af essentielle fedtsyrer, særligt Omega 3-, 6- 7 og 9- fedtsyrer, som er vigtige for at holde på fugten og styrke immunforsvaret i huden. De menes også at have gavnlig effekt på hjerte og kredsløb.

Man kan få fedtsyrerne ved at spise fed fisk som laks og tun, men da ikke alle spiser fed fisk flere gange om ugen, og da nogle jo slet ikke kan lidt fisk, er det smart at spise fedtsyrerne i kapsler, da kroppen ikke selv kan danne dem.

Så hvis jeg skal udvælge to ting til dig, som er overskuelige og som giver god mening at tilføje i dine rutiner, så er det 2 piller D-VITAMIN(+kalk) og 3-6 kapsler FISKEOLIE -og så at spise levende mad 🙂

Dr. Sperling

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mini-guide i anti-aging hudpleje