Giver mælk uren hud og bumser?

Når Bland selv slik bliver til karamel i huden

 

HVAD ER DER GALT MED  bland selv -Slik?

Jeg skal ikke være dommer over for, hvad du putter i munden. Men men…den mad, du putter i munden påvirker dig- både positivt og til tider negativt.

Anti-age-livsstil og -mad er mange ting. I mine blogs prøver jeg give indblik i, hvad mad er udover “energi”. Altså hvad maden gør ved dig. Mange magasiner, aviser og blade skriver ofte om mad i en vægttabs-sammenhæng. “Tab dig 5 kilo her og der og allevegne”.

Men mad og velvære handler om meget mere end fokus på din vægt, og jeg vinkler derfor mine mad-indlæg i et anti-age lys.

Anti-age livsstil/mad er med til at skabe balance både indeni og udenpå.  Ubalance i kroppen har mange symptomer, og kan vise sig som uren hud, akne, tør hud, overvægt, træthed eller manglende overskud. Balance kan være svær at finde. Nogle gange er det frisk agurkesuppe, der gør det, andre gange er det et stykke lagkage fra La Glace. Men det bør ikke kun være agurkesuppe eller lagkage.

Når vi taler om hud, skønhed og glød i huden, har kosten betydning. Jeg bloggede sidste uge om mælks betydning for udvikling af akne, og i dag handler min blog om en anden lidt uheldig spiller på akne-banen, nemlig Matador-mix, som symbolet på mad med en meget høj koncentration af hvidt sukker.

LÆS OM MÆLKS BETYDNING FOR UDVIKLING AF UREN HUD OG BUMSER HER

Hvad Matador-mix gør ved din hud

Spiser du meget hvidt sukker i det daglige, kan det give problemer i huden, fordi meget sukker i kroppen danner aflejringer i huden, der er grobund for akne og urenheder. Aflejringerne kan på sigt også virke nedbrydende på elasticiteten i huden.

Aflejringerne opstår, når sukker i blodet binder til protein-forbindelser i huden, og danner AGE-molekyler, ?Advanced Glycation End-products?.

AGE-molekylerne skal man forstå som en slags “karamel” i huden, ligesom brunede kartofler til jul. Kartoflerne er din hud, og det brune karamel er sukkeret, der aflejres i din hud.. (!) Sorry, knap så flaterende billede, men jeg håber, det danner en form for forståelse.

Less is more

Selvfølgelig skader lidt slik, kage og is i ny og næ ikke, men det er dine vaner på den lange bane, der har betydning. Spiser du slik og kage hver dag, er det formentlig for meget. Og døjer du med akne og urenheder, kan du prøve skære lidt af det hvide sukker væk i en periode, og se, om det hjælper på hudens udstråling og balance.

113147_1

Det hvide sukker findes særligt i madvarer som disse

Alle former for slik, fyldte chokolader, is, søde kiks, kage, vafler, sirup, marmelade, ketchup, dressinger, frugtyoghurt, sodavand og saftevand.

Spis ikke mere end 50 gram sukker om dagen.

Pas på det hvide sukker:

  • 100 gram Matador Mix indeholder cirka 50 gram sukker. Det svarer til 5 appelsiner
  • 100 gram bolsjer indeholder 80 g sukker. Det svarer til cirka 15 agurker
  • ½ liter sodavand indeholder cirka 50 g sukker. Det svarer til 4 store broccoli

Dr. Sperling

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Giver mælk uren hud og bumser?