Sæsonpremiere i aften!

Skal du opereres? Så husk dette…

e6130da9a05ced960fe2352ea4ced5f5e6130da9a05ced960fe2352ea4ced5f5

Rygning, rygestop og kirurgi

Det er altid bedst at stoppe med at ryge …. Og særligt inden et kirurgisk indgreb. Ja, sågar inden en filler injektion. Cigaretter indeholder over 2000 skadelige stoffer og nikotin, der trækker blodkarrene sammen, og derved forstyrrer blodforsyningen ud til huden. Når der ikke kommer nok blod ud til huden (og derved ilt og næring), giver det grobund for betændelse -og giver huden dårlige arbejdsbetingelser for at holde huden sund.

HUDEN ER ET LEVENDE ORGAN

Der er fordele ved at være røgfri, når huden skal hele efter en operation:

 1. Rygning øger som nævnt risikoen for betændelse i huden. Infektion kan give problemer med helingen af arret eller betændelse under huden,  der kan udvikle sig til bylder. Av! Et ar, der har været betændt, kan på sigt ende med at blive “et mere uskønt resultat”.
 2. I forbindelse med en brystforstørrende operation er det særligt en fordel ikke at ryge, da man brystimplantaterne er “fremmede” for kroppen, og får man betændelse i brysterne, er der meget stor sandsynlighed for, at implantaterne skal fjernes igen. (Ofte går der 3 måneder før nye implantater kan lægges ind igen).
 3. Også i forbindelse med mindre procedurer som fx en læbebehandling med ikke-permanent filler, er det en fordel ikke at ryge. Rygere nedbryder ofte produktet hurtigere end ikke-rygere.

RYEGSTOP SOM MINIMUM 4-6 UGER FØR OG EFTER

Det er naturligvis bedst at stoppe helt med at ryge, men står man over for et større eller mindre kirurgi anbefales som minimumet rygestop 4-6 uger før og efter operationen. Det vil sige et rygestop på 2-3 mdr i alt.. og så kunne det være, dette ville lykkedes at stoppe helt, nu du er kommet i gang.

 

God Søndag, Dr. Sperling

2 kommentarer

 • Benedikte

  Hej.
  Jeg er brændt inde med nogle spørgsmål som ikke har noget med selve emnet at gøre.
  Jeg vil høre om man kan begynde med A-vitamin cremer når man er 26 år? Dernæst vil jeg høre om du kan anbefale en god hudplejeserie til sensitiv hud med parfumeallergi (parfume/naturlig parfume.? Det er en jungle at finde rundt i og de fleste produkter kan jeg ikke tåle.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • drsperling

   hej Cecile

   A-vitamin afhænger meget af hudtype og problemet. Hvis du har sensitiv hud, tror jeg ikke du skal starte op for tidligt med A vitamin:-)

   Til sensitiv hud anbefaler jeg serien Mario Badescu, som vi forhandler i Amalieklinikken. Den går til alle hudtyper. Der er ikke parfume i, kun naturlige aromaer.

   Kh Dr Sperling 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sæsonpremiere i aften!