Læbeforstørrelse med eget fedt eller filler

Overvejer du Botox, men tør ikke?

botox-after1botox-after1

Mini Botox-Guide

Jeg møder jævnligt både kvinder og mænd, der egentlig gerne vil have effekten af Botox -men som ikke tør at få behandlingen pga frygt for “hvad nu hvis jeg får for meget” eller “bliver alt for glat”.

Men først, hvad effekten egentlig?

Botox er et lægemiddel, der virker ved at afslappe muskulaturen og porerne i huden.

Når det drejer sig om kosmetiske behandlinger betyder det, at man helt eller delvist kan fjerne rynker (særligt dem, der opstår, når man bruger sin mimik, fx omkring øjnene eller panden).

Derudover kan Botox løfte hængende mundvige, smalne kæben, fjerne svedtendens under armene og meget mere.

Aesthetica_Behandling87062

Kunsten at behandle individuelt

Det allervigtigste i en Botox behandling er, at man får den rette dosis. Det er behandleren, der skal sørge for dette, da man som patient har meget ringe forudsætning for at kende til og forstå doserne af Botox. Det ER et lægemiddel, og skal håndteres derefter.

DERFOR er det meget vigtigt, man opsøger en klinik, der er registreret ved Sundhedsstyrelsen, og som har et højt uddannet personale med speciallæger bag. Der findes desværre kopipræparater på markedet, der havner i hænderne på “behandlere” uden den rette faglige baggrund til at håndtere det.  Der er eksempler fra udlandet hvor kopi-Botox har medført svære medicinske komplikationer.

Så lad vær med at lade dig friste af tilbud, der lyder “for gode til at være sande”.

MAN BEHØVER IKKE FÅ ET “desperate housewife – look / Frozen look 

Da effekten af Botox afhænger af mængden og placeringen af injektionerne, kan en lille mængde give en lille rynkereduktion, og en større mængde give en mere effektfuld behandling.

Vær ærlig overfor din læge til forundersøgelsen (som altid skal foretages af en speciallæge) at du ønsker starte konservativt. Du kan altid få justeret din behandling, hvis ikke du synes der er nok effekt første gang.

HVOR LÆNGE VIRKER BOTOX?

Botox virker typisk i 3-4 måneder. Ved gentagne behandlinger over flere år, kan effekten ses forlænget i op mod 5-6 måneder hos nogle mennesker.

Fra injektionen, der tager få minutter, går der 3-7 dage før Botoxen virker. Så man skal lige være tålmodig, når man går hjem fra klinikken.

 

HAV TILLID TIL DIN BEHANDLER

For at opnå succes med en Botox behandling, er det derfor vigtigt at

 1. Du har tillid til din læge/behandler
 2. Lægen/behandleren er højt uddannet
 3. Klinikken er registreret hos Sundhedsstyrrelsen
 4. Du altid starter konservativt. Prøv fx et lille behandlingsområde 1.gang, fx mellem bryn eller ved smilerynkerne, så du hele tiden har fører-trøjen på
 5. Husk at “less is more”. Mere Botox gør dig ikke nødvendigvis smukkere, nærmere mere “frozen”. Måske har du ikke brug for mere Botox for at opnå bedre udseende, men noget helt andet. Det er vigtigt at både du og din behandler forstår, og kan analysere dette.
Kontakt Amalieklinikken for mere info på info@amalieklinikken.dk eller på tlf 76 500 500

Dr.Sperling

 

17 kommentarer

 • Rævemor

  Stopper det med,at virke hvis man får det får tit,og hvordan undgår man,at i forvejen lavtsiddende bryn sætter sig endnu lavere?min sidste frygt går på synsforstyrrelser hvor stor er risikoen for dem,og går det væk?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dr Sperling

   Nej det vil fortsat virke ved gentagne behandlinger, Man skal behandles konservativt for at undgå nedfald af bryn, og risiko for synsforstyrrelser er ektrem lille. Har aldrig set/mødt en patient med synsforstyrrelser efter botox

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Theresa

  Hej Dr Sperling
  Mit spørgsmål er kort og godt; kan man risikere pludselig at blive allergisk overfor botox? Jeg læste nemlig at botox er et allergen! Jeg har selv fået botox en del gange i bekymringsrynken, hvilket giver mig et fint løft som jeg har været glad for. Det er nu over et år siden jeg sidst fik det og jeg kunne egentlig godt tænke mig det igen, men altså, nu går jeg og tænker på om jeg kan risikere ikke at kunne tåle det, og hvad der i såfald vil ske.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dr Sperling

   Det er ekstremt sjældent at man udvikler allergi for Botox. Jeg har aldrig selv set eller hørt om tilfælde, kun at det er forekommet steder i verden (meget få tilfælde)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Kære Dr. Sperlig

  Jeg kan ikke forstå, hvordan Botox bruges til bl.a. opløft af øjenbryn, når det samtidig virker afslappende på muskler ?
  Grunden til at jeg spørger, er at jeg for første gang i mit liv har fået Botox mod panderynker(i øvre pande). Jeg er 48 år.
  Efter 14 dage fik jeg en glat pande, men havde samtidig to “Nike-logoer” over hver øjenbryn når jeg løftede panden.
  Så fik jeg Botox ved brynene med det resultat at jeg fik tunge øjenlåg. Det var en skuffelse, da jeg
  for ca. 10 år siden fik lavet en øjenlågsoperation, og har siden været tilfreds.
  Nu er mit dilemma, at jeg nu godt kunne tænke mig at få “æblekinder” men tør ikke, da jeg er bange for
  at det hos mig kan få modsat effekt. Dvs. at hele ansigtet kan komme til at hænge pga. Botox virker afslappende i musklerne.
  Er det noget du har erfaring med ?

  Dbh. Mia

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • drsperling

   Hej Mia

   Resultatet af en Botox behandling afhænger af balancen mellem spændigen i de muskler, der behandles. I panden sidder der både muskler der løfter panden, og muskler, der gør, at brynene kan “bryske”, se “bekymret ud”.
   Når man behandler, gælder det om, at skabe balence mellem musklerne, og ikke overbehandle områder. Men det resultat, du beskriver, lyder det til, at området mellem din bryn har fået lidt rigeligt, og din pande kommer derfor til at se mærkværdig ud med underligt optræk ude i siderne. En behandling, der er mere konservativ og bedre fordelt, vil kunne skabe et bedre resultat for dig.
   Mht æblekinder er det igen vigitgt, at behandleren forstå hvor meget produkt, du har brug for, så du ikke får et uskønt resultat.
   Altid opsøg klinikker med gode professionelle behandlere:-) Bedste hilsen Dr. Sperling (og du er selvfølgelig altid velkommen hos os i Amalieklinikken:-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Hej dr. Sperling
  Jeg ville gerne have lavet kindben / æblekinder + jeg har to linjer mellem øjenbrynene ( ikke så dybe ) . Vil helst have filler behandling da jeg føler mig tryk ved det. Men hvad ville det komme til at koste alt i alt. Behandler du på Amalie klinikken ? Eller hvor kan jeg få behandling af dig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nathalie

  Hej Dr. Sperling

  Kan man få sprøjtet sit eget fedt ind i “bekymringsrynken”? I så fald, er det noget “din” klinik udføre og hvad er prisen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • drsperling

   Kære Nathalie

   Ja, det kan man godt. Vi laver det i Amalieklinikken ja, Prisen er 12.000 kr.

   Bedste hilsen

   Dr. Sperling

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] LÆS MERE OM BOTOX + SE FØR OG EFTER BEHANDLING  HER […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mai

  Hej

  Du har en youtube video hvor du laver midface/kindben. Hvilket produkt har du anvendt og hvor mange ml på hver side?
  Syntes resultat bliver så fint

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • anne

  Kan du ikke lave et opslag med v-line kæbe botox

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • michelle

  Kære Dr. Sperling
  Det med en smallere kæbe lyder meget interessant, da jeg måske kunne tænke mig det. Men kan ikke rigtig finde om det på nettet kan du evt ikke skriv et indlæg om det?
  Jeg synes jeg har en lille smule for bred kæbe og kunne godt tænke mig at den blev smal og feminin, da jeg synes at en smal kæbe er mere kvindelig end en bred. Kan du ikke fortælle mig hvordan det foregår om der er bivirkninger eller andre ting man skal være opmærksom på og pris?
  – Tak for din rigtig gode blog. Læser med dagligt 🙂
  Bedste hilsner
  Michelle.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • drsperling

   Hejsa

   Tak for dit spørgsmål og interesse:-)

   Jeg laver snart et indlæg om botox til at smalne kæben, så får du deltaljerne

   Kh Dr. Sperling

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Læbeforstørrelse med eget fedt eller filler