FRA VINTERHUD TIL SOMMERHUD

Januar: Højsæson for flad mave

landscape-1434993875-gettyimages-175173300landscape-1434993875-gettyimages-175173300

SLAPT MAVESKIND og FLAD MAVE

Januar er højsæson for “flad mave”: Der bliver udgivet et hav af kogebøger, trænings-guides,  og antallet af “transformations” på instagram bliver postet igen og igen.

Det er også rigtig fint alt sammen, men problemet er bare, at mange af disse slanke-guides slet ikke egner sig til alle mennesker.  Maver er meget forskellige med forskellige udgangspunkter. Derfor er det vigtigt at forstå hvad både træning, kost og kirurgi kan gøre, når maven skal ind.

belly-fat-after-pregnancy

Kort fortalt:

  • Træning kan opstramme dine mavemuskler, gøre din core stærk og give dig en flot holdning. Træning fjerner IKKE overskud af løs hud.
  • Kosten har betydning for hvor meget fedt, du har inde i maven og lige under huden. Spiser du for meget, kan kalorierne omdannes til fedt, og sætte sig på maven. Både som en “ølvom”, hvor hele bugen buler ud, eller som en topmave eller bildæk, hvor fedtet sidder mere lige under huden.
  • Kirurgi kan både fjerne fedt og opstramme maveskindet.  Men husk: Kirurgi er ikke en slankekur. Du skal være normalvægtig og maksimalt have et BMI på 27, hvis du ønsker et kosmetisk indgreb som en maveskindsoperation.

Når elastikken i maveskindet bliver slap

Kirurgi bliver særligt relevant i nedenstående situationer:

Eksempler

Du har født: Din mave er måske lidt chubby, og du har fået en del løs hud after graviditeten. Efter 6-12 måneder har du tabt “amme-fedtet”, men maven er stadig ikke den samme. Den føles svagere og huden er løs.

I sådan et tilfælde kan du træne fra nu af og til du bliver 60 år- og huden vil stadig være løs. Problemet er, at elastikken i huden er blevet løsere under graviditeten, og den vil efter noget tid ikke kunne spændes op igen.

Har du haft et større vægttab (gælder både kvinder og mænd) Et større vægttab kan gøre det samme ved maveskindet som en “efter graviditets-mave”: Der er for meget løs hud efter kiloene er væk.  Hudoverskuddet kan ses som ekstra folder i buksekanten eller over navlen.

Du er blevet ældre: Tidens tand vil unægteligt gøre huden mere løs, og det kan også ses på maveskindet.

 

Metoder til at gøre maven flad med kirurgi

  • Fedtdepoter på maven kan fjernes med fedtsugning (liposuction)
  • Slapt maveskind under navlen og ned mod skambenet kan fjernes med en lille maveskindsoperation (lille abdominalplastik) Arret placeres så langt nede på maven som muligt, så det kan skjules under trusserne.
  • Slapt maveskind over og under navlen kan fjernes med en stor maveskindsoperation (stor abdominalplastik)

Både stor og lille maveplastik kan kombineres med fedtsugning. Ved en stor maveplastik kan man også lave opstramning af bugvæggen (mavemusklerne i midten).

Vurderingen af hvad, der der egner sig bedst for den enkelte vurderes ved en forundersøgelse med plastikkirurgen.

Arrene efter stor maveskindsoperation, omkring navlen og under trussekanten. Ved den lille operation ligger arret samme sted, men man undgår arret omkring navlen.

what-does-an-abdominoplasty-scar-look-like-tummy-tuck-brisbane

 

LÆS MERE OM MAVESKINDSOPERATIONER HER

55-årig kvinde opereret i Amalieklinikken. Maven efter flere graviditeter.  Der blev lavet en stor maveskindsoperation, fedtsugning og opstramning af bugvæggen. Før og 3 mdr efter. Arrene vil blege mere af med tiden, men er røde, da der kun er gået 3 mdr.

Abdominalplastik præopAbdominalplastik postop

Dr. Sperling

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FRA VINTERHUD TIL SOMMERHUD