Jeg har været lidt "off" pga graviditet, arbejde og barsel

Når huden bliver udmattet af filler

Filler Fatique

Filler behandlinger er meget populære, men er de altid den bedste behandling til kindben, kæbelinje og læber?

I rigtig mange tilfælde er filler behandlinger meget effektive til at forme og forbedre ansigtets udseende. Men det er vigtigt at forstå, at selvom filler er en “nem” og “ikke-kirurgisk” løsning, er det ikke altid den bedste løsning, når du vil bevare et frisk udseende.

Huden kan nemlig blive udmattet af for meget filler som årene går, og på et tidspunkt vil den falde sammen og give slip, da filleren simpelthen ikke kan støtte huden længere.  Som en ballon, der overfyldes og sprænger tilsidst.

Det sker dog først efter mange års brug, så præcis i hvilket alder, det viser sig, og er selvfølgelig afhængigt af, hvornår man starter med behandlinger (er man 18 eller 48 år). I takt med man bliver ældre, vil fænomenet dog blive mere tydeligt.

På billedet ses eksempel på en hud, der er overfyldt og pumpet. Det strækker huden på en uhensigtsmæssig måde, der gør den træt og slap med tiden.

Det er derfor vigtigt

1. Ikke at blive overbehandlet hverken som ung eller ældre. Huden har ikke godt af, at være pumpet.

2. Find en fornuftig balance mellem behandling og forventninger. Mere filler gør dig ikke nødvendigvis pænere.

3. Find en behandler, du stoler på, læg en plan for, hvad du gerne vil opnå. Lyt (kritisk) til hvad din behandler foreslår. Der er stor forskel på behandlerens uddannelse og baggrund

Timing

Når huden er blevet træt (slap) hjælper det altså ikke primært at give filler. I den situation er kirurgi oftest bedre. Kirurgen kan nemlig fjerne noget af den slappe hud og genplacere ansigts strukturer. Det vil give et mere naturligt og frisk udseende, end at prøve at overfylde et slapt område. Gør man det, begynder man at se pudsig ud og  “lavet ud”.

Eksempler på kirurgi i ansigtet:

Fjernelse af hud på øvre og nedre øjenlåg

Løft af tindinger

Løft af panden

Ansigtsløftning

Halsløft

Læbeløft

Kirurgisk fjernelse af furer mellem næse og mund (typisk behandling for mænd, der har meget udtalte furer i det område)

 

Fortsat god dag og vej gennem Coronakrisen!

Dr.Sperling

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg har været lidt "off" pga graviditet, arbejde og barsel