POSTKORT FRA FÆRØRERNE

Er filler og Restylane det samme?

Aesthetica66230Aesthetica66230

Svaret er JA

Med en filler (vævsfylder) kan du få genskabt din huds styrke og form indefra. Filleren lægges ind med en tynd nål, og kan fjerne furer, fine linjer, rynker og løfte kindben og give bedre læbeform. Filler kan også booste huden med fugt og udjævne milde poser under øjnene. Behandlingen kan også genskabe former på øreflipperne, håndrygge og langs kæberne.

Restylane var en af de første fillere (vævsfyldere) på markedet i Danmark for over 10 år siden. Der gik noget tid, før der kom “rigtig” konkurrence på markedet, og filler blev derfor kendt i folkemunde som “Restylane”. Derfor referer mange stadig til, at de gerne vil have “Restylane”.

Restylane er en filler, og der findes mange forskellige producenter og typer af filler. Restylane er navnet på en af producenterne. Ligesom der findes mælk fra Arla, Øllinggaard og Thiese, def alle laver både skummelt- , let- og sødmælk, findes der forskellige producenter af filler, der alle laver forskellige typer af filler til forskellige indikationer (man anvender for eksempel ikke samme filler omkring øjne som til kindben.)

Det vil sige, at der findes mange forskellige producenter og typer af filler. I Danmark findes Belotero,  Juvederm, Restylane, Emervel, Radiesse og Filorga. I Europa findes rent faktisk over 80 forskellige fillere. I USA er kun et en håndfuld  FDA godkendt (Belotero, Juverderm, Restylane, Restylane Silk, Emervel og Radiesse). Det skal nævnes at Radiesse er en særlig form for Filler, der indeholder calcium hydroxy appetit krystaller (og ikke hyaloronsyre som alle øvrige nævnte). Radiesse har en længere holdbarhed en de øvrige fillere.

Det er utrolig vigtigt at din behandler anvender høj kvalitets-filler. Det vil sige skal være godkendte i EU/USA. Der er fortsat på verdensplan behandlere, der går på kompromis med kvaliteten og injecerer elendige produkter, der giver problemer med klumper, unaturlige resultater og kroniske reaktioner i huden. Det er vigtigt at anvende en filler, der kan opløses i huden igen. I “gamle dage” var Aquamid meget populært, men problemet med “Aquamid” er, at det er en permanent filler. Det vil sige, at når den først er inde, kan den ikke komme ud -og forsvinder ikke med tiden (som en almindelig ikke-permanent hyaloronsyre-filler gør). Jeg behandler flere patienter, der for over 10 år siden fik Aquamid i læberne, og som stadig har det.

Her er et eksempel på en behandling med filler i furerne mellem næse og mund med produktet Belotero.

Coleen-beforeColeen-after

 

Skriv en kommentar

 • […] Læs om forskellige filler mærker her […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Hej,
  Jeg vil gerne have Juverderm eller Restylane i området over kindbenene (et kindbensløft), for at få løftet de to rynker/fure, der går fra næsen til mundvigene. Er der bedst at få Juverderm eller Restylane i det område?

  De bedste hilsener
  Anna

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • drsperling

   Hej Anna
   Begge dele kan anvendes. Personligt anvender jeg Juvederms produkter, når jeg laver kindbensløft. Synes det giver super gode resultater.

   🙂 Dr. Sperling

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Hej kan du evt give en ca pris på kindben ( fiiller ) og 11 tal i panden ( dybe )
  Mvh Karina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • drsperling

   Hej Karina

   Prisen ligger mellem 3400-6500 afhængigt af, hvor meget kindbenbensløft du ønsker og hvor dybt 11-tallet er. Men 3400 kr er mindste pris.

   🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karina

   Tak for svar er det rigtigt forstået at samlet pris for kindben og 11 tal er omkring 6500 ?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • drsperling

   Det afhænger af hvor meget korrektion, du ønsker: Lille korrektion (lille løft inkl 11-tal: 3400 kr. Større løft inkl 11-tal: 6500 kr) 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karina

   Tak for svar lyder perfekt

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Hej! Så godt indlæg! Jeg tænkte på om du ved, om juvederm kan opløses efter dage? Hvis man nu fortryder?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • drsperling

   Hej Caroline!

   Nej, Juvederm opløses ikke efter dage, det holder lige så længe som Restylane/filler…. Hvis man fortryder, kan Juverderm/filler/Restylane opløses med et enzym! Men de fleste bliver altså MEGET glade, og kun ekstremt sjældent behov for at fjerne produktet:-)

   Kh DrSperling

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] LÆS MERE OM FORSKELLIGE TYPER FILLER HER […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne

  Hej,
  Er fillere “farlige” på samme måde som Botox?
  Altså jeg tænker på om de lammer nerverne i huden lige som Botox og dermed gør at man kan miste mimik over tid?
  Og hvad med det der Radiesse der har en længere holdbarhed, er det et mere “skrapt” produkt end de andre?

  Kh Hanne
  http://venterpaastorken.com/
  En blog om livet: Kærlighed & nedture, livskriser & personlig udvikling

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • drsperling

   Hej Hanne
   Botox er ikke “farligt” til kosmetisk brug. Det handler om at anvende det korrekt. Botox “ophober” sig ikke i kroppen som “gift”, som mange mennesker tror. Der er rigtig mange misforståelser omkring Botox:-)

   Filler virker i huden, ikke i musklerne. Man mister derfor ikke mimik ved brug af Restylane/filler. Radiesse er en filler, der er opbygget anderledes end klassisk hyaluronsyrefiller (Restylane), og holder længere ja. Derfor god til folk med dybere furer / behov for mere løft i huden. Radiesse anvendes dog ikke til læber og omkring øjne. Radiesse vil forsvinde med tiden ligesom almindelig filler.

   Nb: Det skal nævnes, at der er potentielt risiko for, at den, der injicerer filler rammer en nerve, der kan påvirke mimikken (sker dog ekstremt sjældent) Derfor: Vigtig, at den person, der behandler, er god til at anvende produktet med høj faglighed, så sikkerheden er i top.

   Kh Dr. Sperling

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dafina

   Hej , jeg skal have lavet læber med teosyal af en da skal til eksamen i det , så hvis man kommer til at ramme forkert hvad kan da så ske .???

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • drsperling

   Du kan forvente hævelse og evt et blåt mærke

   Men tal med din behandler omkring det I har planlagt

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Havd skal man komme i 11-tallet i panden og hvor tit skal man tanke op?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • drsperling

   Hej Line
   Tak for dit spørgsmål. 11-tallet kan man fjerne/mindske ved hjælp af Botox eller filler -Eller en kombination, hvis 11-tallet er meget tydeligt både i hvile og ved
   bevægelse. Jeg synes personligt de pæneste resultater ses ved brugen af Botox -og evt lidt filler, hvis rynken som sagt er meget dyb. De fleste tanker op et par gange om året med Botox. Filleren ligger ofte længere, jeg har set patienter, hvor det har holdt i helt op til 2 år. HUsk man kun bruger filler, hvis furen er dyb. Hvis 11-tallet kun kommer frem ved bevægelse, er Botoxen et must.
   Bedste hilsen
   Dr. Sperling

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Hvad anbefaler du til fx at benytte på hagepartiet til at få en mere fremtræden hage/mere pæn profil? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • drsperling

   Hej Charlotte
   Tak for din henvendelse:-) Anbefaler du først starter med en ikke permanent filler. Hvis du bliver glad for resultatet, kan du på sigt overveje en fedttransplantation. Fedt vil kunne give samme volume, men med et mere holdbart resultat. Men i 1. omgang er en behandling med en filler det mest oplagte.

   Bedste hilsen
   Dr. Sperling

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

POSTKORT FRA FÆRØRERNE