Hvordan vælger man en god behandler?

Er et prik ikke bare et prik?

imageimage

BOTOX OG FILLER, KEND DIN ANATOMI -SOM BEHANDLER

Mit sidste indlæg handlede om, hvordan man finder frem til en god behandler. Men hvorfor er det så vigtigt? Er alle ikke uddannet i det samme? Svaret er nej.

Forleden mødte jeg en pige, der spurgte: “Jamen når Botox og filler ikke er permanent, så er det vel lige meget, hvem der stikker”.

Jeg kunne ikke give hende ret, og hun blev også noget forbavset, da jeg fortalte hende om, at ikke-permanente behandlinger også kan give problemer og komplikationer. Det er derfor meget vigtigt at lade sig behandle af læger/sygeplejersker, der ved, hvad du har med at gøre ( = stor faglig respekt for behandlingerne). Ansigtets anatomi er meget kompliceret, og det er vigtigt at kende alle lag under huden.

9fb2357460e1350ff5cf56c9427a68d5

Mange har en opfattelse af, at kun permanente filler typer som “Aquamid” (der blev anvendt i for mange år siden) kan give problemer, da det ikke kan fjernes fra læberne og huden igen.

Men almindelige hyaluronsyre fillere kan godt give problemer, selvom fillerne med tiden ellers forsvinder.

Problemerne kan i princippet opstå for alle, men opstår særligt, hvis man ikke ved nok om behandlingerne og de følger, de kan have.

Eksempler

  1. Overbehandling: Der kan give en form for arvævsdannelse i huden og læberne (knuder, der ikke vil opløses fordi det er arvæv). Det sker for eksempel hvis patienten ikke selv kan sige stop, eller behandleren ikke respekterer, hvor meget læberne eller huden kan klare af gangen. Hvis produktet ikke falder “naturligt” til i vævet, kan det se pumpet og klumpet ud og give arvæv.
  2. Forkert placering af Botox: For eksempel kan Botox se meget kunstigt ud, eller giver modsat effekt, hvor øjnene kommer til at se trætte ud i stedet for friske ud. For meget Botox kan også give hævelser omkring øjnene. Forkert placering af Botox omkring munden kan give skævt smil i en periode. Heldigvis vil alle Botox problemer forsvinde i løbet ad cirka 3 mdr.
  3. Placering af filler i blodkar: Når man anvender nåle, er der altid risiko for et blåt mærke, men stikker man nålen med produktet ind i større blodkar, kan det lukke blodkarret og give en lille “prop” i blodkarret. Dette er en yderst sjælden komplikation, men vigtig at kunne erkende og vide hvordan man behandler. Hvis ikke man behandler dette inden for få minutter, kan det give vævsdød af huden eller i læberne. Det betyder at huden ikke overlever, og der vil komme et åbent sår eller noget af læben vil gå til.

EKSEMPEL PÅ EN PATIENT (BILLEDE LÅNT FRA AESTHETICJOURNAL.COM ), SOM HAR FÅET FILLER PLACERET FORKERT MELLEM SINE ØJENBRYN:

7b6aa330dc8711e5b1886be5c45544be_Figure-1--Three-days-post-injection

Disse problemer bare nogle af de ting, der kan ske, og et “prik” er derfor ikke bare “et prik”.

Husk altid at gå efter kvalitet og sikkerhed, når du vælger behandler og klinik. Spørg ALTID inden en behandling, HVEM, der kan hjælpe dig, hvis det går galt. Hvilken læge er tilknyttet? Hvem ringer du til, hvis der opstår et problem?

 

GOD SØNDAG!

Dr. Sperling

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvordan vælger man en god behandler?