Hurra.. Bedste uge, hvor jeg fik min speciallæge-anerkendelse

Hvad er kapseldannelse?

Stoerre-bryster-2Stoerre-bryster-2

BRYSTIMPLANTATER og KAPSELDANNELSE

Kroppens respons på fremmelegemer i kroppen er at indkapsle det. Det gælder også, hvis du får lavet større bryster med silikoneimplantater. Men graden af kapseldannelsen er derimod meget forskellig fra person til person, og afhænger af mange faktorer.  For eksempel ses større tendens til kapseldannelse hos patienter, der har haft en blødning i brystet efter operationen, hvor blodansamlingen ikke er fjernet akut. Infektion kan også være medvirkende til, at der på sigt dannes mere kapselvæv. Også kvaliteten af implantaterne har stor betydning. Derfor kan det ikke svare sig at gå på kompromis med kvaliteten både hvad angår valg af kirurg/klinik og implantattype, hvis du ønsker en brystforstørrelse.

Kapseldannelse inddeles i 4 grader (grad 1: Kan ikke ses eller mærkes, grad 4: Føles som en stenhård skal om implantatet og gør ofte meget ondt).

Får alle kapseldannelse?

Kapseldannelse forekommer hos 5-10% af patienter der får brystimplantater, og skyldes som nævnt mange forskellige faktorer. Kirurgens teknik, blødning, infektion og implantattype.  Risikoen synes mindre ved skærefaste implantater af god kvalitet. Skærefaste implantater fra mærket Mentor, som vi anvender i Amalieklinikken, kaldes “cohesive 2 og 3”. Går der hul på implantatet flyder silikonen altså ikke ud af implantatet, derfor kaldes det skærefast. Udflydende silikone disponerer også for kapseldannelse.

Gør kapseldannelse ondt?

Kapseldannelse føles hårdt, og jo mere kapsel/hårdhed, des flere smerter kan der opstå. Man kan sagtens leve med kapseldannelse, men pga smerter og det udseende, kapslen giver, får mange patienter skiftet implantaterne og under samme operation enten brudt eller fjernet kapslen (selve kapslen ligger som en hvid “æggeskal” omkring implantatet.)

Hvordan påvirker kapslen udseendet?

En svær kapseldannelse kan gøre brystet kuglerundt eller oprykke implantatet, så det ikke passer til den oprindelig form, hvor implantatet blev lagt ind. Det betyder, at det kosmetiske udseende af brystforstørrelsen ændres og kan se helt mærkværdig ud.

Er du i tvivl?

Hvis du ikke føler hverken smerter eller hårdhed omkring dine implantater, og sidder de “hvor de skal”,  har du formentlig ikke kapseldannelse.

Er der et alternativ til silikoneimplantater?

Hvis du ønsker helt at undgå risikoen for kapseldannelse, kan du overveje brystforstørrelse med eget fedt (ved hjælp af en fedtsugning). Det kræver dog, at du minimum har 2-3 gode fedtdepoter på kroppen, som tåler en fedtsugning.

Eksempel på kapseldannelse (billede udlånt www.davidshirfrinmd.com)IMG_1639

Dr. Sperling

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hurra.. Bedste uge, hvor jeg fik min speciallæge-anerkendelse