Januar i december?

Se med: BILLEDER FØR OG EFTER efter BRYSTFORSTØRRELSE

imageimage

SMÅ BRYSTER, STORE BRYSTER, ALLE BRYSTER ER FORSKELLIGE

Brystforstørrende operation (BFO)  har i mange år været det mest populære kirurgiske indgreb hos kvinder.  Både i Danmark og worldwide.

Bryster er en vigtig del af kvinders identitet, og da muligheden er tilstede for en brystkorrektion, vælger mange kvinder at enten få brystforstørrelse, -løft eller reduktion. Der vil i samfundet altid være en debat om, hvorvidt kvinder skal lade sig operere eller ej. Nogle mener, det er forkert, at kvinder “behøver” en brystkorrektion for at føle sig godt tilpas i egen krop, mens andre har en mere frigjort holding. I Brasilien er kulturen fx meget anderledes i Danmark, hvor flere charity organisationer donerer kosmetisk kirurgi til fattige mennesker i slumkvartererne. Der bliver årligt lavet omkring 1,5 million plastikkirurgiske operationer i Brasilien…Relativt når Danmark ikke dette tal til sokkeholderne;-) Holdningen i Brasilien er, at “alle har ret til kosmetisk kirurgi”, og at lykke sidder for enden af skalpellen.

Jeg tror ikke, vi når dertil i Danmark, at vi ser landsindsamlinger til større bryster, men nævner det blot for at fortælle, at kropsidealer er meget kulturelt bestemt:-).

 

FØR OG EFTER

Herunder kan du se billeder før og efter brystforstørrelse på patienter opereret i Amalieklinikken.

Udgangspunktet er altid en vigtig faktor for, hvordan resultatet kan blive.  Størrelsen af implantaterne skal passe til brysterne bredde og form. -og samlet set bliver resultatet ofte pænest, når det passer til kroppens proportioner i øvrigt.

 

Her er resultatet hos en 39-årig kvinde, der har født to børn. Hun har fået ilagt anatomiske silikone implantater under brystmuskelen,  375 ml.

2-foer-300x2242-efter-300x225

 

Dette eksempel viser en 26-årig kvinde, der ikke har født børn. Hun har fået ilagt runde silikone implantater under brystmuskelen,  325 ml.

3-foer-300x2243-efter-300x225

Du kan læse mere om brystforstørrelse her

 

God søndag!

Dr. Sperling

 

 

Skriv en kommentar

 • Anne

  Hmm….bliver ens kommentar først at se her når den er godkendt? Synes jeg havde skrevet men nu bliver jeg i tvivl.. Så hermed lige en test

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Hej Dr. Sperling,
  sjovt som kulturerne er så forskellige med hensyn til at ændre på sit udseende..
  Jeg har et spørgsmål, som jeg håber det er muligt du har tid at svare på – måske bare kort.
  Jeg fik i 2004 en BFO på en anerkendt dansk klinik. Jeg har været virkelig glad for resultatet og aldrig haft nogle problemer. Det er jo nu snart 12 år siden og jeg fik at vide dengang at man skulle skifte implantaterne ud efter 10-15 år. Mener at have læst mig til at de implantater man bruger i dag ikke skal skiftes – smart.
  Jeg fik ikke noget certifikat på hvad det er for et implantat jeg har i, som jeg kan forstå nogle får i dag. Dog ved jeg følgende: det er ca 250 ml, high profile kaldte kirurgen dem og det er silicone. Men alt hvad jeg fik derfra var min faktura – hvilket måske også er ok, det ved jeg ikke.
  Det mit spørgsmål går på er, hvad du umiddelbart mener om at skulle skifte implantaterne indenfor den næste periode osv? ville være glad hvis du kunne give et ord med på vejen 🙂 kunne selvfølgelig ringe til klinikken men ville gerne have lidt en second opinion og synes det var oplagt at spørge dig nu jeg følger dig her og lidt på TV 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • drsperling

   Hej Anne! Svarer imorgen 🙂 kh

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • drsperling

   Kære Anne

   Tak for din henvendelse.
   De implantater man anvender idag ligner meget de implantater, man anvendte for 10 år siden. Kvaliteten er super god på de implantater, man anvender i Danmark, men der er naturligvis forskelle på de forskellige mærker, hvor vi i Amalieklinikken kun anvender “Mentor” implantater. Men der findes også andre rigtig gode producenter. Der er ingen implantater, der “holder for evigt”, altså som ikke skal skiftes. Før eller siden vil der opstå problemer, hvis man ikke skifter dem, fx kapseldannelse (hård “skal” om implantaterne, der kan give stramhed om implantatet og evt smerter) eller lækage (implantatet får en rids/hul). De fleste implantater man anvender idag er “skærefaste”, dvs silikonen er “stabil” og kan ikke flyde rundt, hvis implantatet får en skade i overfladen. Hvis et implantat går i stykker, er der igen risiko for øget kapseldannelse og at implantatet ændrer form/placering.
   Da du fik din operation for 10 år siden, er det derfor fornuftigt at skifte implantaterne i løbet af max 2 år fra nu, vi plejer sige mellem 10-12 år. Nogle vælger at have dem siddende længere tid (fx op til 15-20 år), men det medfølger typisk kapsel-problemer, og derved også større risiko ved operationen.
   Håber det var svar nok på dit spørgsmål 🙂

   Kh Dr. Sperling

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

   Tusind tak for svar Dr. Sperling. Har kigget lidt på Amalieklinikkens side og kan se at skærefaste implantater er noget man skal vælge ekstra, men det er nok en god ide at gøre. Jeg må snart få taget mig sammen og få gjort noget ved det 🙂
   Go’ weekend

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • drsperling

   Selvtak! Og ja: Du er altid velkommen hos os! Kh 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Januar i december?