KARDASHIAN-STYLE HUDPLEJE

Et, tre eller fem måltider om dagen?

IMG_8344IMG_8344

Hvor ofte skal man spise?

Der er meget diskussion omkring “hvornår” det er bedst at spise. Uden at skulle lyde for kedelig, vil jeg forslå: Spis, når du er sulten, og stop inden du er rigtig mæt, så du er sikker på, der også bliver plads til dit næste måltid -når du bliver sulten igen.

Ved at genskab din naturlige regulering af sult- og mæthedsfornemmelse, og skal din krop nok fortælle dig, hvornår, det er bedst at spise. Der er ikke mange beviser for, om 1, 3 eller 5 måltider er det “bedste”. Det er nærmere antallet af kalorier over et døgn, der bestemmer din sundhed på den lange bane.

LAVT BLODSUKKER

Mange mennesker er bange for at “gå sukkerkold”, og spiser derfor meget “på forhånd”. Det er selvfølgelig fornuftigt at spise regelmæssigt for at undgå “blodsukker-kriser”. Men nogle kan fristes til at spise alt for meget mad i løbet af dagen pga af dette, eller fordi de “plejer” af spise på et givent tidspunkt.  En sygeplejerske sagde engang til mig, da vi var på vej på en nattevagt, at hun ofte spiste, selvom hun ikke var sulten, fordi hun var bange for at få lavt blodsukker i løbet af vagten.

Det er helt individuelt, hvornår det er bedst for dig at spise. Mennesker, der træner meget, har brug for mere mad i løbet af dagen til at gennemføre træningen, men almindelig mennesker uden ekstremt højt aktivitetsniveau behøver nødvendigvis ikke spise hver 2.-3. time. Her vil en smule faste over flere timer i løbet af dagen formentlig være gavnligt! (Spar på kalorierne, hvis du ved, du ikke forbrænder dem).

ANTI-AGING KUR

Hvis man ser på antal af kalorier og antal af måltider, er det antallet af kalorier, der har betydning for vores levetid. Den mest anti-aging metode til at rent faktisk forlænge livet på, er at spise lidt mindre end “normalt”. I USA er der aktuelt et studie i gang (“CALERIE-STUDIET”), hvor deltagerne, der er normal-vægtige,  spiser 25% færre kalorier, end hvad de normalt gør. Det er ikke vigtigt om det er kulhydrat eller protein, der fylder mest, eller hvor mange gange om dagen, de spiser. Det, der tæller, er kun det samlede kalorieindhold fra dag til dag.  Metoden hedder kalorie-restriktion.

I dyreforsøg har denne model (kalorie-restriktion) været den eneste metode, der har vist at være gavnlig på forlængelsen af levetiden.

TAKE HOME MESSAGE

Lyt til din krop og genskab din naturlige sult- og mæthedfølelse.

Fordi du spiser mindre til frokost en dag, behøver du ikke kompensere med en ekstra portion til aftensmaden.

Mad, slik og andre søde sager kan indtages overalt, og døgnet rundt. Men det skal det ikke. Hold kortere eller længere fasteperioder i løbet af dagen.

Fald ikke for “1 stk 12 kr, 2 stk 20 kr” – 1 chokoladebar er mere end nok.

Find ud af, hvor ofte du egentlig behøver at spise, for at have energi til hele dagen. Formentlig spiser du nogle gange per automatik.

 

Dr. Sperling 🙂

 

 

 

2 kommentarer

 • Cecilie

  Kære Marie Louise.
  Det er nok ikke helt det rigtige indlæg jeg kommentere på, men jeg ved ikke helt hvor jeg ellers skal skrive

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • drsperling

   Hej Cecilie
   Tak for din henvendelse 🙂
   Det lyder til, at arret trækker din hud ind mod mavemusklerne, og derfor giver en “delle” ovenover.
   Dette kan korrigeres ved at løsne/fjerne arret, og sy sammen igen. Nogle gange fjerner man lidt ekstra hud også. Der er dog risiko for, at arret trækker ind igen.
   Det er et indgreb, der ofte kan gøres i lokalbedøvelse.
   Kontakt Amalieklinkken på tlf 76 500 500, hvis du ønsker at komme til en forundersøgelse.
   Bedste hilsen

   Marie Louise

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

KARDASHIAN-STYLE HUDPLEJE