Bedre symmetri i ansigtet med filler

Hørfrøolie holder din hud smidig

olie612x325_ashxolie612x325_ashx

Døjer du med tør hud? Så giv din hud en ekstra kærlig hånd med hørfrøolie

Rigtig mange mennesker døjer med tør hud, som skyldes mange ting. Selvom du bruger penge på god hudpleje, og smører dig ind i serum og cremer, kan du stadig føle, at huden “sluger alt”, hvad du putter på den.

Det man spiser og drikker påvirker i høj grad hudens naturlige fugtbalance. Og her er det vigtigt at understrege, at huden kun binder fugt både i dybden og overfladen, når du spiser nok fedt. Er du fedtforskrækket, er din hud formentlig knastør. I hudens overflade sidder der nemlig små “fugt-bindings-molekyler”, der består af fedt. Og spiser man ikke nok fedt, ja så binder huden ikke nok fugt.

Olien, du ikke vil undevære

Når det kommer til smuk hud og fedtstoffer, er hørfrøolie vejen frem.  I hørfrøolie findes der store mængder omega-3 og omega-6-fedtsyrer, specielt den essentielle fedtsyre alfa-linolensyre, som er gavnlig for mange processer i kroppen  – inkl at genopbygge tør hud.

Hvor meget hørfrøolie, skal man spise?

Cirka 10-15 gram (1 spsk) dækker fint behovet for olie. Hvis du på samme tid spiser lidt avokado, lidt mandler og fed fisk et par gange om ugen, så er du godt dækket ind for gode fedtstoffer til din ud.

Spiser du almindelige hørfrø skal du huske at knuse dem, så de sunde stoffer kan frigives. (Ellers passerer de hele hørfrø direkte igennem din fordøjelse uden optagelse)

Selv blander jeg lidt olie i en frisk juice hver morgen.

Dr. Sperling

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bedre symmetri i ansigtet med filler