Er der kommet noget mindre lammende alternativ til BOTOX på markedet?

Hvor kan man få opereret næsen?

Danmark er ikke et af de lande i verden, hvor der opereres flest næser. Der skal vi kigge længere sydpå i lande som Tyrkiet, Egypten, og Sydeuropa.

Etniske danskere har nemlig ofte ret lige næser og ikke så store udfordringer med  “humpen”. “Humpen” er en af de mest kendte indikationer for at blive opereret kosmetisk. “Humpen” kaldes også “ørnenæb”, som er udtryk for, at næseryggen er krum.

Når danskere får lavet næser er det ofte næsetippen, der gøres mindre. Dvs at det er de bløde næsebruske i tippen der er for store og reduceres. Men der er selvfølgelig en masse variationer, og det er kun i overordnet træk man kan lave kulturelle inddelinger.

I Danmark er Henrik Bredahl på Rhinoklinikken en af de næsekirurger med bredest erfaring indenfor kosmetisk næsekirurgi. Også Louisa Grymer i Aarhus er værd at rejse efter.

I udlandet findes der også rigtig mange dygtige.

Vil nævne en håndfuld her:

Enrico Robottii Bergamo

Michel Pfulg i Montreux

Wolfgang Gubisch i Stuttgart

Men uanset hvad man skal have lavet, er det vigtigt at grundigt overveje “hvad”, det er, man ikke kan lide ved sin næse. Næser kan være meget karakterfulde, og netop dét kan være vigtigt for karakteren i ansigtet.

Åben vs lukket procedure

Næseoperationer foregår enten via ar inde i næseborets kant (en “lukket operation”), eller via indgang i huden mellem næsetippen og overlæben (i columella via “åben operation”). Den lukkede metode efterlader ikke synlige ar, men den åbne metode giver kun meget lille ar, der ofte kan være svært at se. Næser kan være svære at operere, og man behøver vil ikke nævne Michael Jackson for at huske på det.

Her er eksempler på resultater efter nosejob på forkellige celebrities. Bedøm selv hvad der er bedst.

 

Dr. Sperling

 

4 kommentarer

 • Camilla

  Hej Dr. Sperling,
  Tak for et godt indlæg! Da indlægget er af ældre dato, vil jeg høre om du stadig varmt anbefaler Henrik Bredahl. Af en københavner som overvejer næse plastikkirurgi, vil jeg gerne undgå at rejse til Jylland hvis der findes en dygtig kirurg på Frederiksberg.
  På forhånd tak!
  Mvh
  Camilla

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dr Sperling

   Hej Camilla

   Dejligt du følger med! Anbefaler stadig Henrik, hils ham endelig:-)

   Mvh Dr. Sperling

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Andrea

  Hej Marie Louise 😊
  Jeg har (jeg ved ikke hvad man skal kalde det) en “Hump?” på siden af næsen. Et sted hvor det stikker en smule ud. Folk forveksler det altid med en bums, hvilket jeg synes er super øv! Ved du hvordan man kan få rettet det – om det højst sandsynlig er ved næseoperation eller om der er et bedre og billigere alternativ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dr Sperling

   Hejsa

   Man kan behandle Hump med filler, og ellers er det en operation som du nævner ja 🙂
   Mvh ML

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er der kommet noget mindre lammende alternativ til BOTOX på markedet?