En masse nyheder

Har du Mommy-Mave?

Jeg møder jævnlig patienter (og kvinder i det hele taget), der bruger bunkevis af tid på at slå sig selv oveni hovedet over, at deres Mummy-mave ikke er “kommet på plads” efter en eller flere graviditeter. Og mange tror fejlagtigt, at problemet skal løses via sit-ups i fitness centeret. Jovist, selvfølgelig skal der trænes for at holde maven inde, men der er flere faktorer, der gør sig gældende, når man skal forstå, hvorfor Mummy-maven ikke lige makker ret.

Hvad er en Mummy-mave?

En Mummy-mave bærer præg af de forandringer, en graviditet kan medføre.

1) Maveskindet er blevet løsere, og det kan give et overhæng af hud nederst på maven

2) Huden har været overstrukket i mange måneder, så elastikken er sprunget, hvilke også giver strækmærker

3) Senen mellem højre og venstre del af mavemusklen (rectus abdominus) kan være splittet hele vejen i midten, eller evt kun fra navlen og ned til skambenet (kaldes “Rectusdiastase”) Splittelsen giver endnu mere løshed til maven, og fornemmelse af, at man stadig er gravid (maven buler ud, når du hviler og ikke suger maven ind)

4) Du har evt taget ekstra fedt på i graviditeten, der låser sig fast i maveskindet

5) Har du født ved kejsersnit kan arret trække huden ind, og give en ekstra husfold henover

Hvordan kommer man af med disse problemer?

Som man kan læse, er der mange komponenter, der giver Mummy-mave! Og løsningen er ikke kun træning og dårlig samvittighed. Træning og sund kost er naturligvis nødvendig for enhver opretholdelse af en sund og stærk krop, men træning fjerner ikke løs hud, strækmærker, arvæv og fedt bundet i ar eller overhængende husfolder.

Der hersker en udpræget misforståelse i diverse magasiner og medier, at maven kan “trænes flad”. Igen og igen ser man træningsprogrammer om at “få en flad mave på 30 dage” og “kom tilbage i bikiniform på 8 uger”.

Gå fra Mummy-mave til flad mave med plastikkirurgi 

Plastikkirurgi kan være en del af vejen mod at få rettet maven til igen efter fødsler.

Ved hjælp af lille eller stor maveskindsoperation kombineret med fedtsugning og sammensyning af mavemusklen kan maveskindet komme “på plads igen”. Det kræver naturligvis i sagens natur en operation – men det eneste der i virkeligheden kan få ordentlig bugt på løs hud, arvæv, genstridige fedtdepoter og delt mavemuskel. Ved operationen fjernes også de strækmærker, der sidder i den overskydende hud.

Hvor får man ar efter en maveskindsoperation?

Arrene ligger omkring navlen og fra hoftekam til hoftekam. Ved en lille maveskindsoperation ligger arret kun fra hoftekam til hoftekam.

Ønsker du læse mere om operationen, kan du læse på www.nygart.dk

Husk jeg starter med at operere på AK Nygart fra 1/1 2019. Velmødt 🙂

 

Dr. Sperling

 

2 kommentarer

 • Line

  Du har simpelhen den skønneste blog og håber du vil komme til at opdatere meget mere her i det nye år. Har et blog indlæg jeg vil godt kunne tænke mig at du lavede og det er angående baby hår ved hårgræsen ved panden. Hvis man ser på Kim k. Har hun jo haft en del, men i dag har hun den flotteste hårgræse uden baby hår – kan man få samme tur som Kim k, noget i udfører hos nygart?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dr Sperling

   Hej Line
   Tak for din søde kommentar!
   Vi laver desværre ikke korrektioner af hår ved hårgrænsen. Men vil forhøre min i klinikken, om det er noget, vi kan tilbyde.
   🙂 Bedste hilsen Dr Sperling

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En masse nyheder